Als het aan D66 Nijmegen ligt worden veel straten deze zomer autovrij. Kun je lekker veilig buitenspelen.
Als het aan D66 Nijmegen ligt worden veel straten deze zomer autovrij. Kun je lekker veilig buitenspelen. (Foto: Shutterstock)

D66 Nijmegen: autovrije ‘vakantiestraten’

  Nieuwsflits

Nijmegen - D66 Nijmegen wil dat het deze zomer mogelijk wordt om 'vakantiestraten’ in te richten, waarin verkeer tijdelijk wordt geweerd. "Hiermee moet meer ruimte georganiseerd worden voor buurtbewoners die door de coronacrisis noodgedwongen in eigen stad vakantie vieren", aldus D66-raadslid Lusanne Bouwmans.

“Iedereen in Nijmegen moet deze zomer de ruimte hebben die hij of zij nodig heeft om te sporten, te spelen en elkaar te ontmoeten. Door de Corona-crisis zullen veel Nijmegenaren dit jaar niet op reis kunnen en de zomervakantie voor een groot deel in eigen stad doorbrengen. Dat betekent dat Nijmegen druk is deze zomer. Om toch genoeg ruimte te organiseren waar iedereen met een veilige afstand tot elkaar kan recreëren, zijn creatieve oplossingen nodig.”

Bouwmans stelt daarom voor om samen met bewoners zogenaamde ‘vakantiestraten’ in te richten. In deze straten zou verkeer tijdelijk worden geweerd zodat er genoeg ruimte is voor bewoners voor sport en spel en voor pop-up activiteiten zoals dans- en theatervoorstellingen. Of de straten autoluw of zelfs helemaal autovrij worden gemaakt moet afhangen van het draagvlak onder de bewoners.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden