Nick Derks, wethouder gemeentelijk vastgoed.
Nick Derks, wethouder gemeentelijk vastgoed. (Foto: )

Renovatie Kasteel Wijchen stap dichterbij

  Nieuwsflits

Wijchen - De gemeente Wijchen meldt dat de renovatie van Kasteel Wijchen voorlopig is gegund aan Dijkhof, Modderkolk en DKC. "Alle drie hebben ze bewezen expertise voor een renovatieklus aan een rijksmonument."

Het college van Wijchen heeft besloten om Dijkhof Bouw b.v., Modderkolk Projects & Maintenance B.V. en DKC Installatietechniek B.V. de opdracht voor het renoveren van Kasteel Wijchen voorlopig te gunnen. Een deel van het werk is aan twee Wijchense partijen gegund.

De aanbesteding voor het werk dat moet gebeuren is in drie percelen opgesplitst: bouwkundig, elektrotechnisch en werktuigkundig. De gemeente Wijchen verwacht de uitvoering van de opdrachten definitief te gunnen na het verlopen van de bezwaartermijn. Dit gaat eind juli 2020 gebeuren. In augustus wordt het kasteel leeggeruimd zodat er alle ruimte voor de renovatie is.

Flinke stap

Nick Derks, wethouder gemeentelijk vastgoed, is blij met de gunning voor deze enorme klus: “De werkzaamheden starten direct na de bouwvakantie en naar verwachting is het in het derde kwartaal van 2021 gereed. Hiermee maken we een flinke stap om deze bijzondere historische plek in Wijchen nog aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers. Van buiten ziet het er prachtig uit, van binnen gaat er een hele hoop gebeuren. Een grote wens voor ons en vele partijen waarmee we samenwerken, vanaf begin project ruim 2,5 jaar geleden, gaat nu eindelijk van start met realiseren.”

Subsidie van provincie Gelderland

Door een extra subsidie van 1 miljoen van de provincie Gelderland is het mogelijk om straks de glazen overkapping van de binnenplaats te realiseren. Zo wordt deze entree een volwaardige ontvangstruimte voor zowel het museum, VVV-informatiepunt als bijeenkomsten van de gemeente en gemeenteraad. Daarnaast worden de kelders uitgediept. Onder de oude gewelven komt een nieuwe tentoonstellingsruimte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden