De Nijmeegse Belbuddy’s zijn jongeren die leeftijdsgenoten op afstand kunnen ondersteunen.
De Nijmeegse Belbuddy’s zijn jongeren die leeftijdsgenoten op afstand kunnen ondersteunen.

Nijmeegse belbuddy's helpen leeftijdsgenoten

  Nieuwsflits

Nijmegen - Voor jongeren die nog niet zo goed de weg weten te vinden in de Nederlandse samenleving zijn er Belbuddy’s. Belbuddy’s zijn jongeren die leeftijdsgenoten op afstand kunnen ondersteunen. Vanuit Jongerenstip Nijmegen hebben de Belbuddy’s trainingen gehad en de nodige levenservaring en kennis om andere jongeren te helpen of om gewoon even te kletsen.

Een van de buddy’s is Keysha (27 jaar): “Toen ik zelf naar Nederland kwam, heb ik deze ondersteuning gemist en moest ik alles zelf uitzoeken wat er was in Nijmegen voor jongeren. Activiteiten voor in mijn vrije tijd, om anderen te leren kennen en plekken waar je ondersteuning kan krijgen. Daarom vind ik het erg fijn dat ik andere jongeren kan helpen in dezelfde situatie.”

Hoe het werkt?

Een Belbuddy helpt de jongere in een paar gesprekken (of meer) verder en luistert naar de jongere. Om hem of haar te ondersteunen of om een praatje te maken voor de gezelligheid. Een Belbuddy maakt de jongere wegwijs in Nijmegen en kan helpen met doelen stellen, plannen maken en kleine stappen zetten naar de toekomst. Als taal een probleem is, wordt gezocht naar een mogelijkheid om dat te verhelpen.

Belbuddy aanvragen?

Jongeren kunnen zelf een Belbuddy aanvragen via de Stip-lijn (024-3502000) of appen naar 06-13433934. De medewerkers van de Stip-lijn zorgen ervoor dat een Belbuddy vervolgens contact met hen opneemt. Daarna spreken jongere en Belbuddy onderling af hoe, wanneer en hoeveel ze contact willen houden.

Bindkracht10

Belbuddy’s en JongerenStip zijn projecten van Bindkracht10. Zij ondersteunen mensen om vanuit hun mogelijkheden verder te komen in het leven. Je kent ze onder andere van hulp bij geldzaken, opvoedondersteuning, Stips, opbouwwerk, jongerenwerk, activiteitenpleinen en tientallen andere diensten en projecten.

www.bindkracht10.nl

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden