De Wijchense wethouder Titus Burgers van Duurzaamheid.
De Wijchense wethouder Titus Burgers van Duurzaamheid. (Foto: Henk Hulshof)

Wijchenaren halen 'Winst uit hun woning'

  Nieuwsflits

Wijchen - De inkoopactie 'Winst uit je woning' in de gemeente Wijchen is een groot succes. Veel huiseigenaren maakten dit voorjaar gebruik van de advies- en inkoopregeling om voordelig hun woning duurzamer te maken. "Ruim 200 inwoners hebben met deze actie zonnepanelen, dubbel glas, vloer- of spouwisolatie in of op hun woning geplaatst. Met de uitgevoerde maatregelen stoten we samen 265.000 kg CO2 minder uit per jaar. Dit najaar organiseren we een nieuwe actie", aldus wethouder Titus Burgers van Duurzaamheid.

"Wat betekent het dat we in de gemeente Wijchen nu 265.000 kg CO2 minder uitstoten? Deze hoeveelheid CO2 is vergelijkbaar met ongeveer 17 keer naar Parijs vliegen of 40.000 kilometer met de trein reizen. Een hele mooie stap naar een schoner en gezonder klimaat."

Lagere energierekening

Als u meedoet met 'Winst uit je woning' koopt u veilig en tegen goede voorwaarden in. Afhankelijk van het bouwjaar van de woning krijgt u een brief met een advies op maat. “De maatregelen die u uitvoert, zorgen voor een lagere energierekening en maken uw huis toekomstbestendig”, aldus Burgers. “Beter isoleren betekent niet alleen een lagere energierekening, maar ook dat u er in de winter lekker warm bij zit en het in de zomer een stuk koeler blijft in huis. Niet alleen goed voor uw portemonnee dus, maar de maatregelen bieden u ook meer comfort.”

Waardebon

"Dit najaar organiseren we een nieuwe actie. U kunt dus alvast nadenken over de maatregelen die u wilt nemen. Bovendien ontvangen alle huiseigenaren een persoonlijke waardebon van 70,00 euro. Deze waardebon kunt u gebruiken om de eigen woning duurzamer te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van ledlampen, tochtstrips of radiatorfolie. De waardebon kunt u inleveren bij alle lokale bouwmarkten en bij verschillende webshops. Zodra de actie dit najaar start, informeren we u hierover met een persoonlijke brief."

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.winstuitjewoning.nl

Meer tips over het verduurzamen van uw woning vindt u op www.duurzaamwonenplus.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden