Impressie van de nieuwe Albert Heijn in winkelcentrum Meijhorst.
Impressie van de nieuwe Albert Heijn in winkelcentrum Meijhorst. (Foto: )

Nieuwe supermarkten in winkelcentrum Meijhorst

  Nieuwsflits

Nijmegen - Al ongeveer 20 jaar wordt er gesproken over en gewerkt aan de herontwikkeling van het oude buurtwinkelcentrum Meijhorst in Nijmegen. En nu is het over: er komen twee nieuwe supermarkten en wel Albert Heijn en Lidl.

In 2015 is Ten Brinke Broers Projectontwikkeling door enkele winkeleigenaren gevraagd een haalbaar plan te maken voor de herontwikkeling van het winkelcentrum. Aanvankelijk zouden alle winkels gesloopt worden, maar in overleg met gemeente Nijmegen en de winkeleigenaren is besloten om twee nieuwe supermarkten te bouwen en zeven bestaande winkels te renoveren.

Vorig jaar is het bestemmingsplan aangepast en op 9 juli 2020 is de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de supermarkten (Lidl en Albert Heijn). Gemeente Nijmegen heeft in april 2020 een begin gemaakt met het vernieuwen en aanpassen van het parkeerterrein.

Inmiddels is Ten Brinke Bouw begonnen met de inrichting van de bouwplaats en het aanbrengen van de mortelschroefpalen. Naar verwachting is de oplevering van de supermarkten begin 2021. De geplande opening van de supermarkten is waarschijnlijk in het 2e kwartaal van 2021.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden