Sfeerimpressie plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer.
Sfeerimpressie plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer. (Foto: Studio i2)

Smaakmakers Tussen Kasteel en Wijchens Meer

  Nieuwsflits

Wijchen - De gemeente Wijchen heeft de hoofdlijnen van het plan van Team ter Steege gepresenteerd. Het plan van Team Ter Steege is het winnende plan van de aanbesteding Tussen Kasteel en Wijchens Meer. Een visie die het kasteel, het Wijchens Meer én de Markt op een aantrekkelijke manier met elkaar verbindt. 

"De lat lag hoog en het is de partij gelukt een visie te presenteren die het kasteel, het Wijchens Meer én de Markt op een aantrekkelijke manier met elkaar verbindt", aldus wethouder Geert Gerrits van Ruimtelijke Ordening. Hij is zeer tevreden met het resultaat. “Met deze, voor Wijchen, nieuwe manier van aanbesteden is het ons gelukt om de kennis en creativiteit uit de markt halen. Dat zie je terug in de visie van Team ter Steege. Een visie vol aantrekkelijke smaakmakers. Met een krachtige verbinding van kasteel, markt en Wijchens Meer. Groen en water nemen een belangrijke plek in en er zijn mooie ontmoetingsplekken gecreëerd.”

Smaakmakers 

Trappartijen bij het kasteel en het Wijchens Meer nodigen uit om elkaar te ontmoeten. Een hotel tegenover het kasteel herbergt toeristen die de kunst rondom de Meeroever bewonderen of het gezellige centrum bezoeken. Het Grand café heeft nog een extra aantrekkende werking door het terras met uitzicht op het prachtige Wijchens Meer. Op het Kasteelplein is voldoende ruimte voor de weekmarkt. Ook is het plein heel geschikt voor andere evenementen, zoals de kermis en de schaatsbaan. Bezoekers van het centrum en winkelend publiek parkeren gratis en omwonenden kunnen uit het zicht hun auto kwijt. Ongeveer 155 nieuwe woningen worden gebouwd in een mooie mix voor verschillende doelgroepen. Kortom: het mooie centrum van Wijchen wordt nog mooier.

Contractondertekening

De komende maanden maken de gemeente en Team Ter Steege nadere afspraken over onder andere de samenwerking met de omgeving, de planning en fasering, de uitwerkingsplannen en de omgevingsvergunning. Deze afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst waar naar verwachting eind oktober de handtekeningen onder worden gezet.

www.wijchen.nl/tkwm

www.facebook.com/tussenkasteelenwijchensmeer

https://preview.i2.nl/ter_steege/wijchen/Wijchen_08-07-2020.mp4

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden