Ugenda, de cultuur- en uitgaanssite van Nijmegen en omstreken, heeft een nieuwe website en huisstijl.
Ugenda, de cultuur- en uitgaanssite van Nijmegen en omstreken, heeft een nieuwe website en huisstijl. (Foto: Ugenda)

Nieuwe website en huisstijl Ugenda

  Nieuwsflits

Nijmegen - Ugenda, de cultuur- en uitgaanssite van Nijmegen en omstreken, bestaat dit jaar 20 jaar en heeft de website en huisstijl onder handen genomen.

Zo is er een nieuw logo. "Het derde logo in de afgelopen 20 jaar brengt wat veranderingen met zich mee. De vorige twee logo’s kenmerken zich door één respectievelijk twee blauwe stippen. Met het nieuwe logo zetten we er (g)een punt achter maar een streep erdoor. De blauwe blauwe kleur in de streep refereert naar de kleur blauwe die we sinds 2000 gehanteerd hebben. De rondingen in de scheurrand zijn een verwijzing naar de cirkels in de oude logo’s. De verticale streep als scheiding tussen de U en de overige letters, benadrukt de U als uitgaan en ‘GENDA’ als agenda. Ook het gehele beeld, een afscheurticket, geeft aan dat het om uitgaan en cultuur gaat."

Opmaak website

"We hebben wijzigingen doorgevoerd in de opmaak van de site. Uiteraard is de nieuwe kleur blauw de hoofdkleur van de site worden, maar er is meer. We hebben de lettergrootte en de regelafstand van de teksten iets groter gemaakt, zodat het prettiger leest. De koppen van alle teksten zijn in een nieuw lettertype, Ubuntu."

"De lijstweergave van de agenda is ruimer opgezet, waardoor het prettiger oogt. Bij de dagagenda hebben we nu een duidelijkere verdeling gemaakt tussen de activiteiten die op een specifieke dag plaatsvinden en activiteiten die al langer lopen, zoals exposities. Alle activiteiten van de dagagenda staan nu op één pagina."

Nieuwe indeling

"Hoewel de structuur van de site grotendeels gelijk is gebleven, hebben we een paar wijzigingen doorgevoerd in de indeling. De artikelen van onze redactie zijn onderverdeeld in recensies, interviews en opinie. Hiermee geven we de interviews die we regelmatig hebben een prominentere plek op de site. Alles waar wij een mening over hebben vind je terug onder opinie. Onze columns bijvoorbeeld, of onze mening over de cultuurvisie van Nijmegen."

Mobiel

"Wie op mobiel de website bezoekt zal de grootste veranderingen merken. De lijstweergave van de agenda en van de artikelen is nóg beter geoptimaliseerd voor smartphones. Daarnaast is het nu mogelijk om zowel bij de agenda als bij artikelen op je mobiel te filteren. Je kunt nu bijvoorbeeld zien welke concerten er de komende periode gepland staan, of alle recensies specifiek over films lezen."


Ugenda is te vinden op:www.ugenda.nl
https://twitter.com/uitweb
https://www.facebook.com/Ugenda/
https://www.instagram.com/uitweb/
https://www.linkedin.com/company/stichting-ugenda

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden