Staat je fiets verkeerd geparkeerd, dan krijgt je fiets een label met daarop de datum en tijd van het moment wanneer de overtreding is waargenomen en van het moment van de verwijdering van de fiets.
Staat je fiets verkeerd geparkeerd, dan krijgt je fiets een label met daarop de datum en tijd van het moment wanneer de overtreding is waargenomen en van het moment van de verwijdering van de fiets. (Foto: gemeente Nijmegen)

Nijmegen haalt verkeerd geparkeerde fietsen weer weg

  Nieuwsflits

Nijmegen - De gemeente Nijmegen begint vanaf maandag 27 juli weer met handhaven bij het verkeerd stallen van fietsen. Eerder stopte de gemeente om juridische redenen tijdelijk met het verwijderen van verkeerd geparkeerde fietsen. Nu de gemeente het proces en de labels heeft aangepast, worden fietsen die niet in een fietsenrek staan binnen het centrum en bij het station weer weggehaald.

Eerder werd er al gehandhaafd met behulp van labels. Stond je fiets niet in een van de fietsenrekken dan kreeg je een label om je fiets. Handhavers plakken nu nieuwe labels met daarop de datum en tijd van het moment wanneer de overtreding is waargenomen en van het moment van de verwijdering van de fiets. De wachttijd van 15 minuten blijft zoals die was. Na deze wachttijd neemt de AFAC een fiets met een label mee.

Waarom worden fietsen die buiten een fietsenrek staan weggehaald?

Op drukke plekken op straat kunnen fietsen buiten de rekken overlast veroorzaken. Deze fietsen blokkeren de stoep en versperren de doorgang voor voetgangers en hulpdiensten. Is je fiets weggehaald? Kijk dan eerst op de website van de AFAC: http://www.afac-nijmegen.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden