Volleyballers Duco Krook en Imre Harnischmacher doen samen het huishouden in het Vocasahuis.  (Foto: Moniek Hüsken)
Volleyballers Duco Krook en Imre Harnischmacher doen samen het huishouden in het Vocasahuis. (Foto: Moniek Hüsken) (Foto: )

Een sportief huis vol Lange Mannen

  Nieuwsflits

Nijmegen - Top-volleyballers Duco Krook en Imre Harnischmacher wonen sinds een jaar in het ‘Vocasahuis’. Samen sporten, wonen en soms een dag mopperen als ze een pot hebben verloren.

Het ‘Vocasahuis’ is een huis beschikbaar gesteld door Frank Scholten, sponsor van Vocasa. Het heeft twee verdiepingen, acht kamers, gemeenschappelijke ruimtes en een tuin. Spelers uit het eredivisieteam (Heren 1) mogen hier om niet wonen, mits er plek is.

Middenspeler Krook (1.97 m, 24 jaar) en passer-loper Harnischmacher (2.00 m, 25 jaar) resideren op de benedenverdieping en delen woonkamer, keuken en sanitair. Imre: “Voordat je zelf woonruimte hebt gevonden! Dan mag je óf lang wachten óf vaak hospiteren. Als je hier dan zomaar terechtkunt. Geweldig. Het bevalt uitstekend mede omdat mijn vriendin ook nog eens in Nijmegen woont en ik er werk als docent op het Montessori College.”

Nieuwe spelers

HAN-student Duco: “Het is heel fijn dat je voor iets waar je zo veel tijd in steekt ook iets terugkrijgt. Voor de club is het makkelijker zo nieuwe spelers binnen te halen want als zij eerst een woning moeten gaan zoeken, haken ze af. Daan Haanappel komt uit Nootdorp en was anders waarschijnlijk niet gekomen dit seizoen. Mike van Cooten uit Apeldoorn was zeker niet gekomen. Voor buitenlandse spelers is het een must woonruimte te hebben. Ook onze nieuwe aanwinst, de Griek Vasileios Mandilari, komt hier wonen.“

Achter het huis ligt een gigantische tuin door de mannen lieflijk ‘de speeltuin’ genoemd. Duco kocht een netje voor de basket en sindsdien wordt er elke dag een potje… gebasketbald?! ”Tsja, wij volleyballers vinden het ook heel leuk een balletje in een hoepel te gooien”, licht Duco toe. De tafeltennistafel wordt gebruikt om met de volleybal (zonder badjes) te tafeltennissen: goed voor de fijne motoriek.

De mannen trainen vier keer per week in de Vocasahal die op een steenworp afstand ligt. De top 6 - oftewel de Kampioenspoule - is dit jaar het doel en zou haalbaar moeten zijn met het nieuw gevormde team. “Men is zeer gemotiveerd”, zegt Imre. ‘Thuis’ wordt zeker niet alleen over volleybal gepraat. “Daar zou ik helemaal gek van worden”, aldus Duco. Na een verloren wedstrijd laat men elkaar met rust. Duco: “Iedereen gaat hier anders mee om maar ik ben er chagrijnig van. Als we tegen de nummer 1 moeten en dan verliezen, kan ik het hebben. Maar als we er niet staan terwijl dat wel had gemoeten, dan praat ik een dag met niemand. Imre: “Duco en ik kunnen goed met elkaar en kunnen ook heel goed zeiken over alles. Dat doen we dan maar.”

Ook samen het huishouden runnen is, zoals in elke ‘woongroep’, weleens een dingetje. Wie ruimt de vaatwasser uit, wie zet de vuilniszakken buiten, en huh…waar zijn mijn pannen? Maar ze weten dat ze bevoorrecht zijn. “Er komen hier weleens spelers van andere eredivisieteams en die zeggen: ‘wauw, jullie hebben het goed voor elkaar, zeg’."

(Tekst: Moniek Hüsken)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten