Sam, Thijs Lotte Sofie Schipperhein Bellink.
Sam, Thijs Lotte Sofie Schipperhein Bellink. (Foto: Jan Bellink)

Historische plek in Goffertpark weer zichtbaar

  Nieuwsflits

Nijmegen - Samen met zijn kleinkinderen Sam, Thijs, Sofie en Lotte Schipperhein-Bellink heeft Jan Bellink een historisch plekje in het Goffertpark weer schoon en zichtbaar gekregen, het zogenaamde Vijvertje van de Paters. De vijver is inmiddels gedempt en daarom konden de kinderen voor de foto op de bodem van de vijver staan.

"In de jaren 60 gingen wij als jonge jongens veel naar het Goffertpark, we woonden in de Leeuwstraat. Tijdens een van onze wandelingen zagen wij paters wandelen en die liepen via een klein pad het bos in. Daar gingen zij, wat wij later ontdekten, zitten lezen op een bankje bij een klein vijvertje. Dat verhaal heb ik verteld aan mijn kleinkinderen en die wilden natuurlijk dat vijvertje wel eens zien. Na veel speurwerk hebben wij dat vijvertje weer ontdekt maar het was helemaal overwoekerd door bomen, bramenstruiken en er lagen ook nog omgevallen bomen op. Na twee dagen werk hebben we het vijvertje weer helemaal schoon en zichtbaar gemaakt."

De veldkeien waarmee de bodem van het vijvertje is gemaakt, komen - net als de muur van het openluchttheater - uit de aanleg en afgravingen van het Goffertpark.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden