Foto: We Do

Mout Bierfestival in Julianapark

  Nieuwsflits

Nijmegen - Het Mout Bierfestival in Nijmegen gaat door. Het speciaalbierfestival wordt volledig ingericht volgens de COVID-19-richtlijnen en strijkt met een aangepast programma neer in het Julianapark van vrijdag 28 t/m zondag 30 augustus en vrijdag 4 t/m zondag 6 september.

Verdeeld over twee weekenden wordt het Julianapark - waar in 2016 de allereerste editie plaatsvond - omgetoverd tot een festivalterrein waarin bijzondere smaken, lekkere muziek, een gemoedelijke sfeer en jong en oud elkaar ontmoeten in de zomerzon. "Zo willen we de bezoekers meevoeren op een smaakvakantie in eigen land", aldus de organisatie.

Het rondreizende speciaalbierfestival neemt 15 brouwerijen mee naar haar lommerrijke geboorteplaats in Nijmegen-Oost, waaronder internationale smaakmakers als Põhjala Brewery (Estland), Bakunin Brewery (Rusland) en To Øl Brewery (Denemarken), Nederlandse deelnemers als Moersleutel en Hooglander, en lokale brouwerijen als Nevel en Mannenpap. De overige acht namen uit het deelnemersveld wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Iedere brouwerij krijgt een eigen vaste tap en verkoopt daarnaast allerlei specials om te delen op fles en op blik. Ook kunnen de echte liefhebbers bierkennis bijspijkeren aan de hand van verschillende ‘Beertalks’ met de brouwerijen.

Dankzij een handvol eetgelegenheden hoeven bezoekers geen moment honger te hebben. Dit jaar zijn er bier & barbecue-proeverijen onder leiding van gerenommeerde internationale bier-sommelier Arvid Bergstrom, en bereiden verschillende foodtrucks gerechten voor zowel vleeseters als vegetariërs.

Ook deze editie van Mout Biefestival kan rekenen op een speciaal muziekprogramma onder leiding van de Platenbus, die gaat zorgen voor een brede selectie aan genres waarin alles van vergeten hits tot boogie, jazz en tango een plekje krijgen.

Mout Bierfestival 2020 zal aan de hand van COVID-19-richtlijnen worden heringericht. Zo wordt er gewerkt met tijdslots (variërend van minimaal 3 tot maximaal 4,5 uur), is het terras veel ruimer opgezet, kunnen bezoekers bestellen via een online menu, worden ze bediend aan tafel en kunnen ze alleen contactloos of met PIN betalen. Ook worden er additionele maatregelen getroffen omtrent hygiëne: de tafels worden vaker schoongemaakt, en er zijn extra handwas-stations ingericht.

Tijdslot-tickets voor Mout Bierfestival 2020 kosten 6 euro (inclusief servicekosten en programmaboekje), en tickets voor de bier & barbecueproeverijen met Arvid Bergstrom zijn binnenkort verkrijgbaar op www.moutbierfestival.nl. Betalen kan tijdens deze edities alleen contactloos of met PIN.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden