De nu nog witte muur waarop een kunstzinnige advertentie komt.
De nu nog witte muur waarop een kunstzinnige advertentie komt. (Foto: Derde Wal)

Kunst boven Nijmeegse Stationstunnel

  Nieuwsflits

Nijmegen - Wijkbewoners rondom de Stationstunnel in Nijmegen krijgen deze week een opmerkelijke flyer in de bus: een oproep om een advertentie te verzinnen voor op de muur boven de Stationstunnel.

Deze muur, van 10 bij 14 meter, is sinds deze week weer wit en krijgt eind augustus een nieuwe invulling. Stichting Derde Wal gaf kunstenares Fiona Lutjenhuis de opdracht het witte vlak op passende wijze te vullen met een kunstproject. Zij koos voor samenwerking met de buurt: de inwoners bepalen de invulling van een geschilderde advertentie.

Met behulp van flyers en gesprekken met wijkbewoners gaat Fiona deze week de inhoud van deze monumentale advertentie zonder winstoogmerk bepalen. Met een zeer lokaal en artistiek marktonderzoek wil ze er achter komen waaraan men in deze wijk behoefte heeft.

Als voorbeeld noemt de kunstenares lichtgevend tupperware, een auto uit de toekomst of een tropisch eiland. “Niets is te gek, alles kan en iedereen mag meedoen.” Fiona maakt een keuze uit alle inzendingen en werkt het winnende idee uit in haar herkenbare comic-achtige stijl.

De jaarlijks wisselende muurschildering boven het station is een project van Derde Wal; platform voor hedendaagse kunst en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland en ProRail.

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via www.derdewal.nl of volg onze sociale media:@derdewal

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden