Logo brugnijmegen.nl


Zondag 9 juli staat voor het eerst het wielerevenement 'De Omloop der Zevenheuvelen' op de sportkalender.
Zondag 9 juli staat voor het eerst het wielerevenement 'De Omloop der Zevenheuvelen' op de sportkalender. (Foto: pr)

Nieuw: 'Omloop der Zevenheuvelen'

  Sport

"De Omloop der Zevenheuvelen moet het wielrennen in Berg en Dal en omgeving weer op de kaart zetten", blikt organisator Joost van Wijngaarden vooruit op het evenement dat zondag 9 juli plaatsheeft. "Jarenlang is er geen vaste wielerkoers meer geweest in de schitterende heuvels die deze regio rijk is maar daarin gaan wij verandering brengen."

"Dit nieuwe evenement heeft de potentie uit te groeien tot een echte klassieker. Als we zien hoeveel enthousiasme de aankondiging van ons evenement onder deelnemers en wielerfans teweeg heeft gebracht, is het wel duidelijk dat er vraag naar een evenement als dit is", concludeert Van Wijngaarden.

Organisator van de voormalige Ronde van Beek Jan Drijdijk vertelt vol trots hoe het er destijds aan toe ging tijdens het selectieve rondje over de stuwwal. "Doodzonde dat zoiets de afgelopen jaren ontbrak in deze regio. Tijd om daar iets aan te doen!", richt organisator Van Wijngaarden de aandacht weer op het nieuwe evenement.

De eerste editie van de Omloop der Zevenheuvelen kent onderdelen voor fanatieke wielrenners met een wedstrijdlicentie, maar ook de breedtesport wordt bediend. Zo staat er een wedstrijd voor recreanten op het programma en wordt er een toertocht uitgepijld door de omgeving. "Deze toertocht, die 9 juli in de ochtend plaats heeft, is geschikt voor de fietser die het lekker rustig aan wil doen en van de mooie omgeving wil genieten. Zowel getrainde toerrijders, als ook ouderen op elektrische fietsen en mindervalide fietsers komen in aanmerking voor deelname aan onze toertocht. We vinden het belangrijk dat het echt een evenement voor iedereen wordt."

Meer informatie over de Omloop der Zevenheuvelen is te vinden op de website van het evenement: www.omloopderzevenheuvelen.nl. Hier kunnen wedstrijdrenners en toerfietsers zich bovendien inschrijven.

Reageer als eerste
Meer berichten