Nijmeegse wint brons op WK paaldansen

  Sport

De Nijmeegse Hanka Venselaar heeft op vrijdagavond 30 juni een 3de plaats behaald tijdens het WK paaldansen in Den Bosch. Venselaar had zich via video-voorrondes geplaatst voor de WK-finale "Artistic Pole" waarin zij het opnam tegen deelnemers uit oa China, Rusland, USA en Mexico. Deze nieuwe categorie draait om acrobatische technieken in de paal, een nette uitvoering, maar ook om originaliteit en artisticiteit. Het werd een spannende wedstrijd waarin deelnemers alles uit de kast trokken om op te vallen. Venselaar kreeg de handen op elkaar tijdens haar vrolijke jungle-act vol acrobatische toeren. In de einduitslag bleek zij met slechts een miniem verschil van 0.25 punten achter de Chinese en Amerikaanse deelneemster geeindigd te zijn.

Hanka Venselaar is geen onbekende in de paaldanswereld. Al sinds 2010 draait zij mee op het hoogste niveau en eerder won ze al meedere EK en WK titels. Slechts 3 weken geleden organiseerde zij een uitverkochte paaldans en acrobatiek show in LUX Nijmegen samen met haar leerlingen van de NSPV Lasya. Hanka verzorgd ook workshops, lessen en optredens in diverse vormen van (lucht)acrobatiek voor haar eigen bedrijfje Studio Ad Astra. Dit alles combineert zij met haar wetenschappelijke werk voor het Radboudumc.

Paaldansen als sport is intussen de trend voorbij en is opgenomen in het rooster van vele sportscholen en dansstudio's. Het draait bij deze sport om kracht, lenigheid en motoriek, al dan niet gecombineerd met dans en show. De wereldkampioenschappen in Den Bosch lieten zien dan paaldansen een sport voor iedereen kan zijn. De wedstrijd kende verschillende leeftijdscategorieen van novice (10-14 jaar) tot masters 40+ en 50+, daarnaast was er een speciale categorie "Parapole" waarin deelnemers met een handicap tegen elkaar streden. In totaal deden bijna 300 deelnemers mee aan dit geslaagde evenement."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden