Logo brugnijmegen.nl


Warming-up voor de Eiland Run. (Foto: Stichting 024 Sport)
Warming-up voor de Eiland Run. (Foto: Stichting 024 Sport)

Vier maal hardlopen

  Sport

Nijmegen - Onder de noemer 024 Running Series start Stichting 024 Sport een nieuwe hardloopreeks in Nijmegen. Met The Night Run Festival, Eiland Run, de Bruggenloop Nijmegen en (nieuw) de City Trail Nijmegen. Aanmelden voor de 024 Running Series kan via www.024sport.nl.

Op vrijdagavond 13 april staat met The Night Run Festival op de kalender. Alle lopers ervaren, uitgerust met een hoofdlamp, Nijmegen in het donker van zijn mooiste kant. Onderweg verrassende acts, bijzondere passages van onder andere honderden waxinelichtjes, tientallen fakkels, opzwepende muziek en een indrukwekkende licht- en lasershow. Deelnemers kunnen kiezen tussen 5 of 11,5 kilometer. Start/finish is op de Molenstraat.

De 3e editie van de Eiland Run staat op de rol voor vrijdagavond 29 juni. Met start/finish bij het stadseiland Nijmegen-Lent biedt het de lopers een afwisselend parcours van 5 of 10 kilometer over de Lentse Warande, de Lentloper en andere fraaie plekken op het stadseiland.

Met de 12e editie van de Bruggenloop Nijmegen op woensdag 19 september kunnen de deelnemers zich opmaken voor de traditionele ronde van 6,9 kilometer over de Snelbinder en de Waalbrug. Voor de deelnemers van de lange adem staat ook weer de 10 kilometer op het programma, waardoor de passage over het stadseiland mogelijk is.

In het najaar wordt de 024 Running Series afgesloten met de 1e editie van de City Trail Nijmegen. Dit nieuwe evenement neemt de deelnemers mee op ontdekkingsreis door Nijmegen. Rennend door hartje Nijmegen, met passages door markante gebouwen, mooie parken en allerlei verborgen schatten van de stad is het een unieke 'urban running experience'. Start zondagochtend 4 november bij het Honigcomplex. De afstand van de route is circa 10 kilometer.

www.024sport.nl

Shopbox