"Als je op het veld staat, wil je als team gewoon winnen", vertelt voorzitter Jan Willem Kanselaar van SV Hatert (linksachter). "Ook de vereniging staat te popelen om deze ambitieuze voetbalsters naar de competitie te begeleiden." (foto: Jimmy Israël)
"Als je op het veld staat, wil je als team gewoon winnen", vertelt voorzitter Jan Willem Kanselaar van SV Hatert (linksachter). "Ook de vereniging staat te popelen om deze ambitieuze voetbalsters naar de competitie te begeleiden." (foto: Jimmy Israël) (Foto: Jimmy Israël)

Damesvoetbal Hatert 'begon als geintje'

  Sport

Nijmegen - "Het begon allemaal met een geintje. Als wij onze kinderen naar het voetballen brachten, dachten wij 'wat de dames op het EK damesvoetbal kunnen, dat kunnen wij ook'. Zo gezegd, zo gedaan en nu zijn we hard op zoek naar meer leden om ons team te versterken."

Na twee jaar afwezigheid kent SV Hatert weer een damesteam. De spoeling was op een gegeven moment erg dun, vertelt voorzitter van de vereniging Jan Willem Kanselaar. "Daardoor moesten we het team opheffen, maar daar is gelukkig verandering in gekomen. Gezelligheid is de grootste gemene deler, maar deze dames gaan ervoor. Na de winterstop wordt er serieus gestreden op het voetbalveld tijdens oefenwedstrijden in de regio."

In de kantine is het gezellig bijkletsen voor zes leden van het damesteam. Sinds december zijn zij begonnen met trainen en daarvoor staan zij elke dinsdagavond op het veld. "Het idee is begonnen onder de moeders van de kinderen die hier voetballen. Wellicht is het aangewakkerd door de successen van het Nederlands Elftal op het EK damesvoetbal en maakten wij het geintje 'dat kunnen wij ook'", vertelt Janneke de Vries. "Inmiddels bestaat ons team uit twaalf voetbalsters. De jongste is zestien en de oudste achtenveertig."

De eerste oefenwedstrijd op de sportclub zit er inmiddels al op. "Daarvoor zijn wij uitgekomen tegen het jeugdteam onder de elf jaar", vertelt Katja Kanselaar. "We zijn nu vooral recreatief bezig en de meesten zijn gestart zonder voetbalervaring. We blijven echter trainen, omdat we als team plezier hebben in wat we doen."

Voor moeder Miranda Hendriks en dochter Kimberley Maurer is voetbal nu een leuke sport om samen naar uit te kijken. "Tijdens de afgelopen Vierdaagse kwam ik op de vereniging langs om te kijken bij een wedstrijd en vroeg mij af of er ook iets was voor dames. Voetbal leek mij ook iets wat je samen als moeder en dochter kunt doen", vertelt Miranda. "Het schept een hechtere band om met mijn moeder op het veld te staan", vult Kimberley aan. "En daarbij ben je ook nog eens lekker actief."

SV Hatert richt de aandacht ook op een goede jeugdopleiding, door het inrichten van een structureel kader. "Daarvoor is er een speciaal jeugdbestuur onder de hoede van trainer en voorzitter Tom Kolber", vertelt Jan Willem. "De meiden van SV Hatert spelen tot hun vijftiende in gemengde teams en het zou mooi zijn als zij uiteindelijk door kunnen stromen in een damesteam binnen de vereniging."

Ook interesse om te voetballen in het damesvoetbalteam van SV Hatert? Kijk voor meer informatie op de website www.svhatert.nl of bel 024-3552835.

Meer berichten
 

Meeste reacties