Nog maar een paar meter... (Foto Eric van Haalen)
Nog maar een paar meter... (Foto Eric van Haalen)

'Muzikale' Stevensloop

  Sport

Nijmegen - De vierde editie van de Stevensloop zondag 18 maart wordt live uitgezonden op Omroep Gelderland. De uitzending begint om 11.55 uur met de start van de 5 kilometer. Na de 5 kilometer worden ook de 10 kilometer en de halve marathon volledig in beeld gebracht. Om 15.30 uur wordt de uitzending afgesloten.

Nijmegen - Tijdens de live uitzending op Omroep Gelderland doet Jan Sommerdijk verslag van de Nijmeegse stadsloop. Co-commentator is oud-topatleet Dennis Licht. Gedurende de uitzending is er aandacht voor de kop van de wedstrijd op de 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon, maar óók voor de recreatieve deelnemers en de KION Kinderloop.

App

Toeschouwers, deelnemers en andere geïnteresseerden kunnen via de Stevensloop app live op de hoogte blijven van de uitslagen. De Stevensloop app is gratis voor iedereen te downloaden in de App Stores. Met de app kunnen deelnemers live gevolgd worden. De tussentijden bij de 5, 10, 15 en 20 kilometer verschijnen live in de app en na de finish is de uitslag direct zichtbaar. De app biedt verder een uitgebreide plattegrond van alle parcoursen en faciliteiten in het start- en finishgebied, de mogelijkheid om speciale Stevensloop selfies te maken en alle informatie over het evenement.

Muziek

De Stevensloop krijgt een uitgebreide muzikale omlijsting. Op maar liefst twintig plaatsen aan het parcours voorzien muziekgroepen de lopers van een muzikaal steuntje in de rug. Met onder andere dweilorkesten, sambabands, een DJ en jazzmuziek valt er voor iedereen wel iets te genieten tijdens de Stevensloop. Zowel voor de lopers als het publiek.

De 5 kilometer lopers komen twee keer muziek tegen midden op de Snelbinder. Dweilorkest Ut Kapelleke uit Wijchen en Sambaband Força moedigen de lopers hier aan vlak na de start. Ook midden op de Oversteek is muziek te horen. Sambaband Eco das Montanhas helpt de deelnemers aan de 10 kilometer en halve marathon muzikaal de brug over.

In de laatste kilometer naar de finish worden alle lopers nog aangemoedigd door zes verschillende muziekgroepen. Achtereenvolgens komen de deelnemers langs Les Parbleus, De Kleine Blaas, Samba Maria Bahia, Hattrick Percussion en De Fietsband. Op de finish worden de lopers door DJ Marijn en presentatoren Ton de Kort en Bert Pessink binnengehaald.

Ook in de Stevenskerk is bijzondere muziek te horen. Pianiste én Nijmegenaar van het jaar Rhea Elise zal de genodigden verwelkomen met haar pianomuziek.

www.stevensloop.nl

Meer berichten