Foto: L. van Gaalen (Monkey Moves)

Sportzomerkamp bij Radboud Sportcentrum

  Sport

Nijmegen - Kinderen in beweging krijgen en houden, dat is waarvoor het Radboud Sportcentrum en Monkey Moves de samenwerking zijn aangegaan. "Vanuit onze maatschappelijke doelstelling organiseren wij het Monkey Moves zomerkamp. Voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar. Van 13 tot en met 17 augustus zijn uw kinderen welkom op het Radboud Sportcentrum in Nijmegen. Een leven lang sporten. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen", aldus Rob Cuppen, directeur Radboud Sportcentrum.

“Meer en beter bewegen heeft effect op de gezondheid van kinderen. Bewegen heeft namelijk invloed op de fysieke fitheid, de motorische ontwikkeling, schoolprestaties en sociale vaardigheden. Deze positieve effecten van bewegen op jonge leeftijd zijn ook op volwassen leeftijd nog merkbaar”, vertelt Leendert van Gaalen, bewegingswetenschapper bij Monkey Moves. "Vorige jaren heeft Monkey Moves al geslaagde multisportzomerkampen georganiseerd in samenwerking met Sportcentrum Olympos op het Utrecht Science Park. Ook in Nijmegen leggen we de lat hoog, want we streven naar 100 ‘apekoppies’. De kinderen nemen één of meerdere dagen deel aan verschillende sporten zoals hockey, voetbal, basketbal, judo, tennis, 6-kamp, waterpret en klimmen."

De kinderen ontvangen veel persoonlijke aandacht door het werken met leeftijdsafhankelijke groepen. In samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen worden studenten ingezet als kampbegeleider. Zo doen zij relevante praktische werkervaring op.

Radboud Sportcentrum is gevestigd aan de Heyendaalseweg 141 in Nijmegen.

www.monkeymoves.nl/kampen/sportief-zomerkamp-nijmegen/#Algemene_Info

Meer berichten