Jubileumeditie The Night Run Festival

  Sport

Nijmegen - Meer dan duizend hardlopers waren vrijdag van de partij bij de jubileumeditie van The Night Run Festival. Uitgerust met een hoofdlamp liepen de Night Runners een rondje van 5 of 11,5km door de Nijmeegse binnenstad en Ooijpolder. Alweer voor de vijfde keer liepen de Night Runners in de late avonduren langs alle high-lights van Nijmegen.

Onderweg werden de deelnemers verrast met verlichting en veel muzikaliteit langs de kant. Gekleurde lampionnen, fakkels en honderden waxinelichtjes markeerden de route in het Kronenburgerpark, Valkhof en Hunnerpark. Eén van de highlights bleek opnieuw de licht- en lasershow in het winkelcentrum Molenpoort.
"Met de goede weersomstandigheden waren de terrassen in de binnenstad goed gevuld, waardoor de deelnemers op nog wat extra support konden rekenen. Na de gedane inspanning was er voor de deelnemers ook de gelegenheid om het terras op te duiken voor een welverdiend drankje", aldus de organisatie.
Martijn Vergeer uit Beuningen en Els Van Den Eijnde uit Groesbeek lieten zich gelden als snelste Night Runner op de korte afstand (5 kilometer). Bij de 11,5 kilometer wisten Yvonne Lucies uit Nistelrode en Sami van Lent als eerste de finishlijn in de Molenstraat te bereiken.

Met deze sfeervolle vijfde editie van The Night Run Festival is de 024 Running Series van start gegaan. De volgende 'etappe' is de Eiland Run vanaf de Lentse Warande op vrijdag 29 juni. Aanmelden hiervoor is reeds mogelijk via 024sport.nl. In het najaar maken de Bruggenloop en City Trail Nijmegen deze Nijmeegse hardloopserie compleet.
Meer informatie over de The Night Run Festival en de 024 Running Series via www.024sport.nl

Meer berichten