Nijmeegse Lisa Egberts naar EK Rugby Sevens

  Sport

Nijmegen - Het Nijmeegse rugbytalent Lisa Egberts is geselecteerd voor het EK Rugby Sevens. Dit maakte de Nederlandse bondscoach Sascha Werlich bekend.

Rugby Sevens is de olympische variant van rugby. Bij Rugby Sevens duurt een wedstrijd slechts twee keer zeven minuten en bestaat een team uit zeven spelers. Het spel is daardoor sneller, korter en spectaculairder dan de traditionele variant. Het EK vindt plaats in het weekend van 28-29 april in Vichy (Frankrijk). Daar start Egberts met de selectie in Poule D tegen Ierland, Litouwen en Andorra.

Egberts begon haar rugbycarrière bij de Nijmeegse Rugby Club The Wasps. Ze maakte de overstap vanuit het judo wat een goede basis bleek. Haar inzet bleef niet onopgemerkt en ze werd als snel gevraagd om deel te nemen aan het Rugby Sevens selectieprogramma van Rugby Nederland in Amsterdam, waar zij wekelijks trainingen volgt. Om zich verder te ontwikkelen volgt Egberts ook een topsportprogramma bij Rugby Academy Oost in Nijmegen, één van de officiële Regionale Trainings Centra van Rugby Nederland, waar zij studie en rugby combineert.

Haar ambitie is om voor Nederland uit te komen op de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs.