Ronald Koeman maakt de winnaar van de Beste Jeugdopleiding amateurs bekend.
Ronald Koeman maakt de winnaar van de Beste Jeugdopleiding amateurs bekend. (Foto: Tom van Oijen)

SV Orion in top 3 'Beste Jeugdopleiding'

  Sport

Nijmegen - “We grijpen net naast de eerste plaats bij de verkiezing 'Beste Jeugdopleiding Amateurs' tijdens de uitreiking van de Rinus Michels Awards. Maar de erkenning voor het ingezette beleid voelt fantastisch: onze jeugdopleiding behoort tot de drie beste van de Nederlandse amateurclubs”, onderstreept hoofd jeugdopleiding SC Orion Maarten van Helvoirt. “Ik ben supertrots op al onze jeugdtrainers en ondersteunend kader die deze erkenning dubbel-en-dwars verdienen.”

Tijdens het Nederlands Trainerscongres op 11 mei 2018 maakte de jury de winnaars bekend. Naast SV Orion uit Nijmegen waren ook DZC’68 uit Doetinchem en Westlandia uit Naaldwijk genomineerd voor de award. Westlandia ging er uiteindelijk met de Award vandoor. SC Orion eindigde op plek 2. Het vakblad ‘De Voetbaltrainer’ is initiatiefnemer voor de jaarlijkse verkiezing, die door de KNVB en de trainersbonden wordt ondersteund.

"Het juryrapport is er één om trots op te zijn. De bond prijst het brede voetbalaanbod voor de jeugd (breedtesport, selectievoetbal, en meidenvoetbal) en het goede opleidingsplan met een duidelijke visie die onder dit aanbod liggen. Bovendien brengen onze selectietrainers dit opleidingsplan daadwerkelijk in praktijk en begeleidt Orion hen hier actief bij. Verder heeft Orion een ontwikkelgerichte houding wat blijkt uit onze recente KNVB certificering tot ‘Lokale jeugdopleiding’, maar ook uit de snelle implementatie van nieuwe spelvormen zoals die bij de O8- en O9-jeugd zijn ingevoerd."

"Verder is de jury positief over het uitstekende pedagogische klimaat binnen Orion”, aldus Vann Helvoirt. “De selectieteams hebben elk een trainer met een pedagogische achtergrond zoals PABO of ALO en de trainers krijgen van onze methodologische adviseur Quincy Elvira een goede coaching."

Lees meer over de jeugdopleiding van Orion op https://www.sv-orion.nl/nieuws/orion-goede-tweede-beste-jeugdopleiding-amateurs.html

Meer berichten