N.E.C. en Pepijn Lijnders per direct uit elkaar

  Sport

Nijmegen - Na een evaluatie van de tweede seizoenshelft tussen de clubleiding en Pepijn Lijnders is er gezamenlijk besloten om per direct uit elkaar te gaan. Lijnders was vanaf de winter werkzaam in het Goffertstadion. 'Wij hebben de afgelopen dagen het seizoen uitgebreid geëvalueerd met spelers en stafleden. Ook met Pepijn hebben we teruggekeken op de turbulente tweede seizoenshelft, waarin hij het elftal onder zijn hoede had. Pepijn heeft bij ons gewerkt onder hele lastige omstandigheden, die zijn weerslag hebben gehad op zowel het elftal als op hem persoonlijk. We zijn in de winter bewust met elkaar het avontuur aangegaan, met hoge verwachtingen van beide kanten. Helaas heeft dit voor ons beiden niet uitgepakt zoals we ons vooraf hadden voorgesteld", aldus directeur Remco Oversier.

"Dit hebben we in alle eerlijkheid met elkaar besproken, waarbij we ook vooruit hebben gekeken en we gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen dat de verwachtingen van de toekomst te ver uit elkaar liggen. Het zegt veel over het karakter van Pepijn dat hij deze moedige stap durft te nemen. Pepijn heeft heel veel energie in zijn werk gelegd en daarvoor willen wij hem van harte bedanken. Wij wensen hem als club veel succes toe in de rest van zijn carrière."

Pepijn Lijnders licht zijn besluit toe: "Ten eerste wil ik mijn directe dagelijkse staf bedanken, zij hebben alles gegeven en waren enorm gedreven om N.E.C. succes te brengen. Op en top professionals die de club van binnenuit karakter geven. Ten tweede wil ik de club succes wensen, ik had met veel drive door willen bouwen, een nieuw echt N.E.C. team willen vormen maar ik voel dat het beter is om weg te stappen en de deur te openen voor een nieuwe trainer/coach die het volledige vertrouwen geniet. Ongeslagen in de Goffert, tot de laatste dag gestreden om het kampioenschap. De verwachtingen rezen helaas boven de realiteit uit, waardoor noodzakelijke steun steeds vaker ontbrak. Het werd uiteindelijk een gevecht tegen onszelf in plaats van een gezamenlijk gevecht tegen alles en iedereen. Als laatste wil ik de spelersgroep bedanken en in het bijzonder onze aanvoerders Mart Dijkstra en Wojciech Golla. Mijn spelers hebben hun rug vaak moeten rechten, veel over zich heen gekregen maar als groep karakter getoond. Ik ben trots op elke dag die ik samen met hen voor N.E.C. mocht werken."

Meer berichten