NEC-er Arnaut Groeneveld naar Brugge

  Sport

Nijmegen - NEC en Club Brugge hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Arnaut Groeneveld naar de Belgische topclub. Technisch directeur Remco Oversier: "De afgelopen periode was er vanuit binnen- en buitenland interesse voor Arnaut, die zich het afgelopen jaar geweldig heeft ontwikkeld bij NEC. Voor Arnaut is dit een mooie vervolgstap in zijn carrière en we zijn uiteraard hartstikke trots op het feit dat hij vanuit ons de stap maakt naar een absolute topclub in België."

"Dit is ook een groot compliment voor onze staf, die Arnaut zijn kwaliteiten verder heeft ontwikkeld, maar ook zeker voor onze scouting, die hem in 2016 naar de club heeft gehaald. Met de transfer van Arnaut naar Club Brugge hebben we naast een flinke transfersom ook een goede bonusconstructie en doorverkoop bedongen, waardoor dit ook op de lange termijn een uitstekende deal is voor de club."

De 21-jarige Groeneveld maakte in april 2016 de overstap van Jong PSV naar NEC, waar hij vanaf september van dat jaar deel uitmaakte van de hoofdmacht. Groeneveld maakte op 10 september 2016 zijn officiële debuut in de thuiswedstrijd tegen PSV (0-4). De vleugelaanvaller speelde in totaal 46 duels voor NEC, waarin hij goed was voor 14 goals en 17 assists.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden