Wim Daniëls en Rien van Horik.
Wim Daniëls en Rien van Horik.

Kick-Off Omloop der Zevenheuvelen

  Sport

Berg en Dal - "De Omloop der Zevenheuvelen moet het wielrennen in Berg en Dal en omgeving weer op de kaart zetten", blikte organisator Joost van Wijngaarden onlangs vooruit op het evenement. "Jarenlang is er geen vaste wielerkoers meer geweest in de schitterende heuvels die deze regio rijk is, daar gaan wij verandering in brengen. De wielerkoers vindt dit jaar voor de tweede keer plaats in Berg en Dal.

Naast de organisatie was ook Neerlandicus Wim Daniëls aanwezig als spreker. Daniëls is schrijver van boeken over taal en uiteenlopende onderwerpen. Maar hij is ook een ontzettend groot fietsfanaat en hij heeft in zijn jongere jaren zelfs koersen op de racefiets gewonnen. Tijdens de avond in Beek vertelde hij interessante verhalen over de fiets. Onder andere waarom wielerkoersen meestal de bochten linksom leggen: "Om te voorkomen dat ketting en derailleur de grond raken wanneer de renner heel plat door de bocht gaat, want die onderdelen zitten immers aan de rechterkant van de fiets", aldus de schrijver. Het parcours van de Omloop der Zevenheuvelen is daar met zijn rondje van 10,2 km door Berg en Dal juist weer een uitzondering op. De meeste bochten gaan rechtsom.

De koers is dit jaar onderdeel van de landelijke clubcompetitie, wat de nodige reuring met zich meebrengt. Vlak aan het wedstrijdparcours is het Village Départ waar toeschouwers en deelnemers kunnen genieten van onder andere een hapje en een drankje. Voor kinderen is er een springkussen aanwezig.

De 2e editie van de Omloop der Zevenheuvelen vindt plaats op zondag 8 juli in Berg en Dal. De wedstrijdcategorieën zitten al vol. Geïnteresseerden kunnen zich nog wel aanmelden voor de toertocht van de Omloop: Fakro's Mooiste. Ook is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de uitvoering van het evenement. Aanmelden hiervoor kan via de website van de organisatie.

www.omloopderzevenheuvelen.nl