Foto: Picasa

Nieuw kunstgrasveld voor Trekvogels

  Sport

Nijmegen - Voetbalvereniging Trekvogels in Nijmegen Oost heeft een nieuw kunstgrasveld. Ook is er een pupillenveld aangelegd. De club heeft meer dan duizend leden en had de beschikking over slechts drie velden. Nu de gemeente een extra kunstgrasveld heeft aangelegd, is er letterlijk meer ruimte. Wethouder Bert Velthuis opende het nieuwe veld zaterdag 1 december.

Trekvogels wil tegelijk aandacht vragen voor de aanpak van 'groen-gezond-bewegen'.

Groen: de afgelopen maanden zijn de velden en gebouwen van Trekvogels voorzien van led-verlichting en op de daken zijn zonnepanelen gelegd.

Gezond: voor de gezonde ontwikkeling wordt invulling gegeven aan de 'rookvrije generatie', zo mag er zaterdagochtend langs de velden en in de accommodatie niet gerookt worden en de komende jaren wil de club helemaal rookvrij worden. In de kantine worden steeds meer gezonde producten verkocht.

Bewegen: Met de investering van de gemeente Nijmegen in het tweede kunstgrasveld is het mogelijk de voetballers van Trekvogels allemaal te laten bewegen. De velden worden ook gebruikt door leerlingen van het Montessori college.

(Foto's Eric van Haalen)