Wethouder sport Bert Velthuis en voorzitter HV Havana.
Wethouder sport Bert Velthuis en voorzitter HV Havana. (Foto: HV Havana)

Sportverenigingen gaan voor rookvrije accommodatie

  Sport

Nijmegen - Nijmeegse sportverenigingen sluiten zich aan bij de beweging 'Nijmegen op weg naar een Rookvrije Generatie'. Ze gaan zich inzetten voor een rookvrije accommodatie. Handbalvereniging Havana, LLTV, Trekvogels, TPV Dukenburg Smash, TV Rapiditas, Korfbalvereniging Keizer Karel, CSV Oranje Blauw, RV de Waal, Nijmeegse Schaatsvereniging, SV Hartert en Tafeltennis Nijmegen vormen de ‘kopgroep’ van dit nieuwe project.

De verenigingen gaan zelf stapsgewijs op weg naar een rookvrije accommodatie. Daarbij wordt eerst naar de jeugd van de desbetreffende verenigingen gekeken. N.E.C. gaat in samenwerking met de buurtsportcoaches van de gemeente Nijmegen de individuele sportverenigingen ondersteunen in het proces naar een rookvrije sportaccommodatie. Er wordt campagnemateriaal beschikbaar gesteld voor alle Nijmeegse sportverenigingen, zoals hesjes, t-shirts en een spandoek.

Onder de deelnemers Handbalvereniging Havana. Handbal is voornamelijk een zaalsport, waar toch al niet gerookt mag worden. "Toch vindt Havana het belangrijk mee te doen aan het project Rookvrije Generatie. De jeugd komt nog steeds met tabaksrook in aanraking doordat er gerookt wordt bij de entree van een sporthal, op een buiten toernooi of bij een clubevenement. Door hier actief beleid op te maken en te sturen zorgt Havana ervoor dat de kinderen van nu nooit met tabaksrook in aanraking hoeven te komen. We hopen ook positieve uitstraling te hebben op clubs in de regio zodat ook de uitwedstrijden rookvrij bezocht kunnen worden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden