Proefrun De Kaaisjouwer Run 2019

  Sport

Nijmegen - Zondag 16 december vindt de eerste proefrun plaats in het kader van De Kaaisjouwer Run 2019. De proefrun start om 12.00 uur bij de Lindenberghaven in Nijmegen en is bedoeld als een gratis training ter voorbereiding op de echte run op zondag 13 januari 2019.

"De Kaaisjouwer Run is een hardloopevenement door de binnenstad van Nijmegen ter ere van de kaaisjouwers. Kaaisjouwers zijn de arbeiders van vroeger die verantwoordelijk waren voor het laden en lossen van schepen in de haven. Zij droegen zware goederen de stad in en deden dit werk voor weinig geld. Deze armoedige 'zakendragers' hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de welvaart van Nijmegen en verdienen een stukje erkenning. Door middel van De Kaaisjouwer Run wordt geld ingezameld voor een beeld op de Waalkade ter ere van deze helden van vroeger", aldus de organisatie.

Onderdeel van het parcours zijn onder andere de Voerweg, de Onze Lieve Vrouwe-trappen en de Veerpoorttrappen. Deelnemers van De Kaaisjouwer Run leggen een gedeelte van het parcours af met een jute zak van 5 of 10 kilogram, geheel in stijl van de kaaisjouwers. Bij de proefruns zijn de zakken ook aanwezig. Op zondag 6 januari om 12:00 uur vindt de tweede proefrun plaats. Deelname aan de proefruns is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Kijk voor meer informatie over De Kaaisjouwer Run, de proefruns en tickets op www.dekaaisjouwerrun.nl of www.facebook.com/dekaaisjouwerrun.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden