(Foto: nieuwsuitnijmegen.nl)
(Foto: nieuwsuitnijmegen.nl)

Huldiging Jemyma Betrian

  Sport

Nijmegen - Jemyma Betrian is onlangs gehuldigd omdat zij op het WK boksen in New Delhi de bronzen plak wist te bemachtigen. Wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen sprak bij Boksacademie Nijmegen lovende woorden over Betrian.

De bronzen medaille is een verrassende prestatie van de 27-jarige Nijmeegse, geboren in Curaçao. Pas één jaar geleden maakte Betrian de overstap van het kickboksen (waarin ze vijfvoudig wereldkampioen is) naar het boksen. Haar deelname aan het WK boksen was dan ook haar debuut.

Wethouder Bert Velthuis vindt haar prestaties in het verleden opmerkelijk maar is zeker zo verbaasd dat ze na de carrièreswitch en blessureleed deze prestatie neerzet. "Ik ben trots dat Nijmegen weer iemand heeft die de stad op de kaart zet. Betrian is een vrouw die we gaan onthouden", aldus de wethouder. Het toepasselijk cadeau was een beeldje van een andere beroemde vrouw uit Nijmegen, Mariken van Nimwegen. Betrian zelf is blij dat ze na een zware blessure dit heeft mogen bereiken en is trots op degenen die in haar geloofden.

Naast Betrian werden nog drie wedstrijdboksers in het zonnetje gezet voor hun prestaties op de districtskampioenschappen. Rein Weerdmeester debuteerde in de ring en behaalde een tweede plaats. Christina Isakoglou en Alexander Sieberts werden beiden kampioen in hun gewichtsklasse. Ook voor Alexander was het zijn debuut als wedstrijdbokser voor de Boksacademie Nijmegen.

Meer berichten