Wethouder Bert Veldhuis geflankeerd door Angela van de Salm en Bastiaan Eekhout. (Foto: Rob Aarsen)
Wethouder Bert Veldhuis geflankeerd door Angela van de Salm en Bastiaan Eekhout. (Foto: Rob Aarsen)

Duikteam De Kaaiman 50 jaar

  Sport

Nijmegen - Vijftig jaar bestaan als vereniging, veertig jaar jeugd en dertig jaar onderwaterhuis de Aquavilla. Bij Duikteam De Kaaiman in Nijmegen hebben ze veel om op terug te kijken. Ter gelegenheid van het gouden jubileum haalden Kaaiman-leden Angela van der Salm en Bastiaan Eekhout de archieven van de vereniging overhoop. Aangevuld met enquêtes en interviews kwam er een jubileumboek. Dit boek werd afgelopen vrijdag uitgereikt aan wethouder Sport van de gemeente Nijmegen Bert Veldhuis.

In het jubileumboek vat Angela de ontwikkelingen van de laatste decennia treffend samen: "De maatschappij is de afgelopen vijftig jaar behoorlijk veranderd. Waar het in de jaren '70 nog gewoon was om onderdeel uit te maken van een vereniging, is de trend anno nu erg gericht op het individu. Gelukkig zijn we nog steeds een grote vereniging met een prachtige basis voor de toekomst: een clubhuis, onze eigen oefenplas (inclusief onderwaterhuis), de ruimte om voor je mening uit te komen en bij te dragen aan het welzijn en de toekomst van onze duikvereniging."

De Kaaimannen en -vrouwen kijken intussen alweer vooruit. Uit het jubileumboek: 'Voor de komende 50 jaar staat er ongetwijfeld weer een nieuwe generatie duikers op om via onze vereniging de prachtige onderwaterwereld te beleven. Dus: samen, "des Kaaimans", op naar de toekomst!'

Meer berichten