Foto-impressie Stevensloop

  Sport

Nijmegen - Jesper van der Wielen heeft op overtuigende wijze voor de derde keer de 10 kilometer bij de Stevensloop gewonnen in 30.02. De snelle atleet van Team Zevenheuvelen nam snel afstand van zijn concurrenten. Amsterdammer Gianluca Assorgia werd tweede in 30.47, derde werd Team Zevenheuvelen atleet Kalid Amin in 30.55. Miranda Boonstra was de snelste vrouw in een nette 35.07.

Van der Wielen begon al vroeg in de wedstrijd aan een lange solo en maakte deze af tot aan de finish op de Grote Markt. Halverwege kwam Van der Wielen door in 14.58. In de tweede helft trok de Wijchenaar het tempo strak door en eindigde in 30.02. Een groepje van drie atleten volgde op 5 kilometer op 12 seconden. Freek van der Weerd moest als eerste afhaken. Assorgia en Amin maakten er nog een spannende strijd van voor de tweede plaats. Assorgia besliste deze in zijn voordeel. Amin moest genoegen nemen met het onderste treetje op het podium.

Na overwinningen in 2015 en 2018 behaalde Van der Wielen bij de 5e editie van de Stevensloop zijn derde overwinning op de 10 kilometer. Hiermee is hij de eerste loper die drie keer de Stevensloop weet te winnen. Ook is Van der Wielen met 29.47 tijd uit 2015 nog altijd houder van het parcoursrecord op de 10 kilometer bij de Stevensloop.

Vrouwen

Miranda Boonstra ondervond op de 10 kilometer geen concurrentie van de andere vrouwen aan de start. In een groepje mannen liep de Molenhoekse marathonloopster in een strak tempo naar de overwinning in 35.07. Mariska Dute eindigde als tweede in 36.26 en Tess Boekema als derde in 36.51.

De 5 kilometer kende zowel bij de mannen als de vrouwen een onbetwiste winnaar. Bij de mannen was Mark van Kessel uit Deurne de snelste in 15.42. Roos Blokhuis liet bij de vrouwen zien veruit de beste te zijn in 17.19. Zowel Van Kessel als Blokhuis wonnen in november de Zevenheuvelennacht. Blokhuis deed dit toen in een parcoursrecord. Met Manjorie Janssen op twee (17.33) en Ellen van Doorn op drie (17.48) was er een ijzersterk podium bij de 5 kilometer van de vrouwen.

Halve marathon

De winst bij de halve marathon was voor Ronald Schröer en Nesrine Leene. Leene begon haar wedstrijd in tweede positie, een stuk achter titelverdedigster Marije Peters. Vlak voor het 15 kilometer punt haalde de Utrechtse Leene haar concurrente in en snelde vervolgens naar een voorsprong van 41 seconden. Leene finishte in 1.22.47 en Peters in 1.23.28.

Schröer liep een solo-race en beëindigde deze na 1.08.43. Tweede werd Niels Theloosen in 1.11.01 en de winnaar van vorig jaar, Wesley Mols, werd nu derde in 1.11.26.

Straffe wind

De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop kijkt terug op een geslaagde lustrumeditie van de Stevensloop. Zowel de Stevens Stadscross als de Stevensloop verliepen goed. De Stevenslopers kregen te maken met redelijke loopomstandigheden; op het stadseiland hadden de lopers wind mee en het bleef op een paar kleine buien na droog. Op de Snelbinder en de Waalbrug werden de lopers uitgedaagd door een straffe zijwind.

Het volgende evenement van de Stichting Zevenheuvelenloop is de Marikenloop. Dit jaar is de Marikenloop voor iedereen, met op zaterdag 18 mei de Trail edition en Men's edition en op zondag 19 mei de Kids' edition en Marikenloop. Inschrijven kan via www.marikenloop.nl.

(Foto's Eric van Haalen)

Meer berichten