Winnaars Nijmeegse sportprijzen

  Sport

Jemyma Betrian, AHOUD Nijmegen Devils, Enzo Kuworge, STJN (dames onder 18) en G-badmintongroep van BC Mariken zijn de winnaars van de Nijmeegse sportprijzen 2018. Nijmegenaren en een vakjury kozen samen uit 15 genomineerden de winnaars in de categorieën sporter van het jaar, sportploeg van het jaar, sporttalentprijs individueel, sporttalentprijs teams en sportinitiatiefprijs.

De gemeente reikt jaarlijks sportprijzen uit in 5 categorieën. Iedereen kon zijn sporthelden nomineren. Uit die nominaties stelde een onafhankelijke vakjury 15 genomineerden vast. Stemmen van het publiek via internet bepaalden voor 50 procent de uitkomst, het oordeel van de jury bepaalde voor de overige helft wie de prijzen zouden winnen.

Sporter van het jaar
Jemyma Betrian (Boksen)
Kickbokster Jemyma Betrian verraste velen met een bronzen medaille op haar WK-debuut als bokster in New Delhi.Betrian heeft met haar bronzen medaille ook de A-status bij het NOC*NSF veiliggesteld.

Sportploeg van het jaar
AHOUD Nijmegen Devils (ijshockey)
Na enkele zenuwslopende wedstrijden tegen Herentals (met 2 verlengingen) wist Nijmegen Devils zich te plaatsen voor de halve finale van de play-offs.

Sporttalentprijs individueel
Enzo Kuworge (Gewichtheffen)
Enzo Kuworge is al enkele jaren een heel groot talent en was ook vorig jaar al genomineerd. In 2018 overtrofhij eerdere prestaties met brons op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires.

Sporttalentprijs teams
STJN, dames onder 18 (Judo)
Met een 2e plaats op het NK – 18 jaar hebben deze dames een uitstekende prestatie neergezet. Het meidenteam STJN bestond dit jaar uit een mooie mix van meiden van verschillende leeftijden.

Sportinitiatiefprijs
G-badmintongroep van BC Mariken
Een groep enthousiaste vrijwilligers is een training gestart voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze nieuwe badmintongroep is begonnen als een klein initiatief, maar is echt onderdeel van de vereniging geworden. Zo kunnen G-sporters in Nijmegen ook in de toekomst blijven badmintonnen.

Meer berichten