Susan Krumins en Alexander Vandevelde bij de ondertekening van het contract.
Susan Krumins en Alexander Vandevelde bij de ondertekening van het contract. (Foto: )

Susan Krumins ambassadeur Stichting Zevenheuvelenloop

  Sport

Nijmegen - Susan Krumins en Stichting Zevenheuvelenloop gaan een samenwerking aan tot en met de NN Zevenheuvelenloop van 2020. Krumins treedt op als ambassadeur van de Stevensloop, Marikenloop en NN Zevenheuvelenloop. De Stichting Zevenheuvelenloop ondersteunt de geboren Nijmeegse hardloopster op weg naar de Olympische Spelen in Tokio.

Susan Krumins en Stichting Zevenheuvelen zetten zich samen in om mensen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven. De motivatie voor het hardlopen die Krumins al vanaf haar eerste deelname in 1995 aan de Mini Zevenheuvelenloop opdeed, wil ze nu doorgeven aan kinderen én volwassenen. Susan Krumins: "Ik vind het een hele eer dat ik ambassadeur mag zijn en kijk uit naar deze samenwerking met de Stichting Zevenheuvelenloop. Het geeft me rust om deze ondersteuning te hebben richting Tokio. Ik hoop samen met de stichting zoveel mogelijk mensen te inspireren om hard te lopen en gezond te leven."

Krumins begon haar hardloopcarrière bij het Seven Hills Running Team (SHRT). De voorganger van het huidige talententeam Team Zevenheuvelen dat wordt ondersteund door Stichting Zevenheuvelenloop. In 2016 verwezenlijkte Krumins het doel van SHRT-oprichter Has van Cuijk om ooit een winnaar van de NN Zevenheuvelenloop in huis te hebben. In hetzelfde jaar trad Krumins aan op de Olympische Spelen en behaalde daar een achtste plaats op de 5000 meter. In 2018 baarde de 32-jarige loopster opzien door met enorm doorzettingsvermogen de zilveren medaille te pakken op het EK 10.000 meter in Berlijn.

Op zondag 16 juni kunnen zowel beginnende als gevorderde hardlopers samen met Susan Krumins trainen. Krumins verzorgt dan een workshop looptechniek. Naast de persoonlijke training van de wereldtopper, krijgen deelnemers ook workshops over voeding, mentale veerkracht en ademhalen. Deelname, inclusief startnummer voor de Zevenheuvelennacht of NN Zevenheuvelenloop, kost 89 euro. Aanmelden kan door te mailen naar overwindeheuvels@zevenheuvelenloop.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden