Foto: Hans van Wijk

Internationaal jeugdvoetbaltoernooi

  Sport

Heumen - Op de velden van sv Heumen heeft vrijdag 31 mei en zaterdag 1 en zondag 2 juni voor de 38e maal een internationale jeugdvoetbaltoernooi plaats. Er wordt gespeeld om de Autena CUP 2019. Dit jaar met het recordaantal van 147 deelnemende teams, waaronder 28 teams uit het buitenland. Er wordt gespeeld in twintig categorieën verdeeld over Onder 19 tot en met Onder 7. Nieuwe deelnemers zijn onder meer Vierlinden DJK uit Duisburg (Duitsland), Pelican Rangers uit Hull (Engeland) en DSS uit Haarlem (Nederland).

De wedstrijden op sportpark de Toppenberg aan de Maasstraat in Heumen starten 31 mei om 18.00 uur en 1 en 2 juni om 09.00 uur. Vrij entree. Alle wedstrijden staan onder leiding van een mix van ervaren en jonge talentvolle KNVB scheidsrechters. Tijdens het toernooi worden er acties gehouden ten bate van stichting Mijn Liefste Wens. Deze stichting heeft als doel het ondersteunen van projecten, die gericht zijn op het welzijn van het zieke kind in de Nijmeegse ziekenhuizen.

Vrijdagavond 31 mei worden de eerste buitenlandse gasten al ontvangen en is er een gala-avond met de verkiezing sportman/sportvrouw van het Jaar. Zaterdagavond 1 juni zijn er om 18.30 uur de Praxis Games: een spelcircuit voor de jeugd tot en met 12 jaar. Voor de jeugd ouder dan 12 jaar en begeleiders is er het Bubbel Voetbal toernooi. Aan beide attracties kan iedereen meedoen, wel vooraf opgeven en een eigen bijdrage voor het goede doel is verplicht. Zondagavond 2 juni start om 19.30 uur de Praxis Erewedstrijd: een ouders/managers wedstrijd tussen SV Heumen JO13-1 en Spondon Rovers U13.