Voorronde open NK Slowbiking 2019 in Nijmegen

  Sport

Nijmegen - In Nijmegen heeft donderdag 30 mei een voorronde plaats van het Open NK Slowbiking 2019. Bijzonder is dat de winnaar van de laatste drie NK Slowbiking kampioenschappen gewonnen is door Jasper van Mierle uit Nijmegen. "Wat is het geheim van goed slowbiken? De rust bewaren, kalm blijven, hartslag laag en evenwicht houden," zegt van Mierle. "Niet afstappen bij een rood stoplicht maar op je fiets blijven staan, is een zeer goede oefening!"

Wie kan er het allerlangzaamst fietsen? Om dat uit te maken houdt Cycle Fun Productions voor de vijfde keer het Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking. De voorronde in Nijmegen is 30 mei van 10.00 tot 16.00 uur tijdens het RijnPadFestival (op de parkeerplaats naast Pathé in Lent). Het NK Slowbiking is niet alleen voor de geoefende langzaamfietsers, iedereen mag meedoen aan de voorronden. Aanmelding is ter plekke mogelijk.

De komende maanden strijden fietsers behalve in Nijmegen ook in Houten, Amsterdam, Rotterdam, Valkenburg, Meerkerk, Groningen en Enschede in voorrondes tegen elkaar tot de finale op 5 oktober tijdens het Keistad fietsfestival in Amersfoort. Het wereldrecord staat op maar liefst meer dan twee uur.