Foto:

Rush Hour in Nijmegen

  Sport

Nijmegen - In het centrum van Nijmegen heeft vrijdag 31 mei de derde editie plaats van het spectaculaire wielerevenement Rush Hour. Het is een afvalkoers waarbij na iedere ronde de laatste wielrenner moet afstappen. Wie na een uur als eerste over de finish komt, is de winnaar van de vlammentrui. De renners rijden dit jaar rondes van 1750 meter dwars door de Nijmeegse binnenstad. De Grote Markt dient als start- en finishplaats. Zwaarste deel is het laatste stukje van elke ronde: bergop over de beklinkerde Stikke Hezelstraat. Ook dit jaar doen er weer grote namen mee, zoals onder andere Niki Terpstra, Kjeld Nuis en Fabio Jakobsen.

Voor jeugd van 4 tot en met 12 jaar is er een kidsrace georganiseerd. De kinderen starten bij Kelfkensbos en fietsen vervolgens naar de Grote Markt en weer terug. Na afloop is er een meet and greet met een aantal profrenners. Deelname is gratis en inschrijven kan tot 30 mei via de website van de organisatie.

Omroep Gelderland doet rechtstreeks verslag van dit wielerevenement. Zowel de kidsrace als de profwedstrijd zijn via de tv-uitzending live te volgen: 17.20-17.50 uur: rechtstreeks verslag van de kidsrace en voorbeschouwing profs en 19.20-20.50 uur: rechtstreeks verslag van derde editie Rush Hour
21.20-21.50 uur: samenvatting Rush Hour (daarna ieder uur herhaald)