Wielerclub verwelkomt 250e lid

  Sport

Nijmegen - Wielervereniging R&TC Groenewoud heeft haar 250e lid mogen verwelkomen. De club - tussen 2011 en 2017 in ruste - werd eind 2017 nieuw leven ingeblazen en is in korte tijd uitgegroeid tot de gevestigde naam die het al sinds 1930 was.

Groei is geen doel op zich: "We focussen ons liever op het goed neerzetten van de vereniging. Door dat goed te doen, komen de nieuwe leden vanzelf. De leden die we nu hebben zijn erg enthousiast over wat we doen en hoe het er binnen de club aan toe gaat. We hechten veel waarde aan een sociale en veilige club", aldus voorzitter Joost van Wijngaarden. "De groei neemt vooral met zich mee, dat we nog beter voorbereid de weg op moeten gaan. Meer leden betekent uiteindelijk grotere opkomsten bij trainingen en toerritten. We hanteren daarbij de stelregel om met maximaal 14 fietsers per groep de weg op te gaan, om andere weggebruikers niet tot last te zijn en veilig als groep kunnen fietsen."

Onder de 250 leden zijn ook jeugdleden. "We hebben momenteel een groepje van zo'n 15 jeugdleden, tussen de 12 en 18 jaar. Zij kunnen bij ons per maand een fiets huren. Belangrijk daarbij is om voldoende trainers te blijven vinden. We zijn dus op zoek naar trainers die onze groepen kunnen begeleiden, ook voor de senioren trouwens."

Belangstellenden zijn welkom een keer mee te fietsen tijdens een toerrit op zondagochtend of de techniektraining op donderdagavond.

www.rtcgroenewoud.nl