Foto: Dick Soepenberg, Sportfoto Photoagency

Boels Ladies Tour naar Nijmegen

  Sport

Nijmegen - Het slotweekeinde van de Boels Ladies Tour wordt dit jaar verreden in de provincie Gelderland. Op zaterdag 7 september rijdt het peloton van Arnhem naar Nijmegen, de dag daarna zijn start- en finishplaats omgedraaid. Voor beide etappes zijn twee geheel verschillende parcoursen uitgetekend.

Zaterdag 7 september start de elite van het vrouwenpeloton om 10.45 uur aan de Walburgstraat bij het stadhuis van Arnhem. De rensters krijgen 135,6 kilometer voor de wielen en finishen net na 14.00 uur aan de Waalkade in Nijmegen. Het parcours voert langs de oostkant van Gelderland en doet plaatsen aan als Otterlo, Ede, Veenendaal, Rhenen, Kesteren, Lienden, Tiel, Wamel, Appeltern, Overasselt en Groesbeek.

Een dag later is het parcours 153,6 kilometer land. De start is om 10.00 uur op de Grote Markt in Nijmegen, de aankomst is voorzien net voor de klok van 14.00 uur op de Zijpendaalseweg in Arnhem bij Park Sonsbeek. Dit keer wordt de westzijde van de provincie aangedaan met doorkomsten door Lent, Gendt, Huissen, Westervoort, Angerlo, Hummelo, Zelhem, Veldhoek, Vorden, Baak, Doesburg, Ellecom en De Steeg. Er worden vervolgens in Arnhem nog drie plaatselijke ronden van telkens negen kilometer verreden.

Er zijn veel evenementen rond de aankomsten van de Boels Ladies Tour, de enige Nederlandse etappekoers in de Women's WorldTour van de internationale wielerbond UCI. Zo dient dit sportevenement als kapstok om ook maatschappelijk een positieve bijdrage te leveren. De Boels Ladies Tour geeft daar met projecten voor vrouwen, jongeren, nieuwe Nederlanders en een promodorp bij de finish voor de inwoners van Gelderland en voor het bedrijfsleven een brede invulling aan.

Wethouder Bert Velthuis: "Extra mooi is dat de finish op de geheel vernieuwde Waalkade is. Inwoners kunnen zo vanaf de vele terrassen genieten van de wielrensters en iedereen kan zien hoe mooi de volledig verbouwde Waalkade is geworden. Voor Nijmegen is het van grote waarde dat de Boels Ladies Tour meer is dan alleen een sport evenement. Zo is het project om nieuwe Nederlanders in te zetten als verkeersregelaar een goede manier om deze mensen nog beter te laten integreren en een mooi voorbeeld hoe een sportevenement ook een maatschappelijke bijdrage kan leveren."

Het etappeschema van de UCI Women's World Tour Boels Ladies Tour ziet er als volg uit;
Dinsdag 3 september; Sittard-Geleen - Proloog
Woensdag 4 september; Stramproy-Weert
Donderdag 5 september; Gennep-Gennep
Vrijdag 6 september; Nijverdal-Nijverdal
Zaterdag 7 september; Arnhem-Nijmegen
Zondag 8 september; Nijmegen-Arnhem