Dragon Ballers met de beker.
Dragon Ballers met de beker. (Foto: Rebecca de Korte-Hogerhorst)

Dragon Ballers Nederlands kampioen

  Sport

Nijmegen - De Dragon Ballers uit Nijmegen zijn vrijdag 19 juli Nederlands kampioen geworden in de categorie U11 van 3x3 Streetball Masters.In deze snelle versie van de basketbalsport duren de wedstrijden 10 minuten en staat elk team met 3 spelers in het veld. Keandro de Korte, Merijn Evers, Marcus Geurtsen en Lennon van Caam van de Nijmeegse Basketbalclub TBG Dragons vormden samen Dragon Ballers.

De Dragon Ballers hadden zich eerder dit jaar voor de finals in Amsterdam geplaatst door de eerste plek te behalen in Amersfoort en Utrecht. De eerste wedstrijd tegen Almere Basketeers werd makkelijk gewonnen met 21-1.De tweede wedstrijd tegen MBCA Swish was pittiger maar werd gewonnen met 19-14. De derde wedstrijd tegen BVH Hoofddorp werd dankzij goed samenspel gewonnen met 10-7. De vierde wedstrijd tegen Rotterdam B-Ballers werd eenvoudig gewonnen met 21-5. De vijfde wedstrijd tegen MBCA Downtown werd na een harde partij net verloren met 6-7. Toch stonden de Dragon Ballers 1e in de poule.

In de halve finale speelden ze weer tegen BVH Hoofddorp. Deze wedstrijd werd gewonnen met 17-14. Dat betekende een finaleplaats en toen stonden ze weer tegenover MBCA Downtown. Dit keer verliep de wedstrijd stukken beter en met een eindstand van 17-6 mochten de Dragon Ballers zich Nederlands kampioen noemen.

Meer berichten