Nijmegenaar naar WK Paracycling

  Sport

Nijmegen - Paralympisch tandemduo Vincent ter Schure (39 uit Houten) en Timo Fransen (32 uit Nijmegen) heeft het wereldbekerseizoen afgesloten met winst in de tijdrit én wegwedstrijd. In het Canadese Baie-Comeau waren de Nederlanders de sterksten op een lastig parcours met een pittig klimmetje. Door de overwinningen pakken Ter Schure en Fransen ook de eindzege in de UCI Paracycling Road World Cup 2019.

Ter Schure en Fransen rijden samen op de tandem sinds 2014. Ter Schure heeft een progressieve oogziekte en daardoor een beperkt zichtsveld. Daardoor kan hij niet solo-wielrennen. Samen met piloot Fransen ontpopte hij zich de afgelopen jaren tot wereldtopper, wonnen zij medailles op WK's en als hoogtepunt veroverden ze goud op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in de wegwedstrijd.

"De concurrentie wordt steeds groter en sterker", vertelt Ter Schure. "Dat bewijst deze World Cup ook. Vijf koppels zitten na de tijdrit binnen 40 seconden. Het ligt zo dicht bij elkaar. Daarom trainen we ook zoveel (wel zo'n 25 tot 30 uur per week). Doen we dat niet, benaderen we het niet als topsport, dan doen we gewoon niet meer mee." Nijmegenaar Fransen: "Solo aankomen en dan zo de eindzege pakken in de wereldbeker, is fantastisch. Onze vorm is goed, nu is het zaak die vast te houden tot de wereldkampioenschappen over ruim een maand." Die wereldkampioenschappen zijn in Emmen. Op 12 september rijden de tandems hun tijdrit, twee dagen later (14 september) staat de wegwedstrijd op het programma.


Meer berichten