Foto: sv Blauw-Wit

Feestdag voor jubilerend Blauw-Wit

  Sport

Nijmegen - Blauw-Wit vierde zaterdag 24 augustus haar 105-jarig bestaan. Op het gloednieuwe kunstgras bonden familieteams de strijd met elkaar aan in een spellencircuit. Daarna speelden de oudste leden een partij walking football, gevolgd door een wedstrijd van Blauw-Wit 1. ‘s Avonds was er een feestavond met live muziek.

Op het zonovergoten sportpark De Schoonhorst kwamen zo leden van (piep)jong tot oud in actie. De spelers van Blauw-Wit 1 begeleidden van 10.00 tot 15.00 uur de sport- en speldag. “Ik vind dat echt uniek”, zegt jeugdvoorzitter Frank Kuijpers. “Het illustreert precies onze club: we dragen allemaal een steentje bij. Of je nu speler van het eerste elftal bent of ouder van een O7-speler. En je zag dat die jongens er ook echt lol in hadden.”

Sponzen gooien

Op het hoofdveld stonden diverse uitdagingen klaar voor de deelnemende teams. Van stormbaan en buikschuifbaan tot sponzen gooien en penalty schieten op de keepers van Blauw-Wit 1. “We hebben wel driehonderd penalties op ons afgevuurd gekregen”, zegt doelman Joep Smolders. “De meeste gingen er wel in…”

Later die dag stond Smolders één helft onder de lat bij de vriendschappelijke wedstrijd van Blauw-Wit 1 tegen Diosa 1. Een wedstrijd met een bijzonder tintje want bij Diosa staan dit seizoen de oud-Blauw-Wit-trainers Dennis McSorland en Erik-Jan Demming aan het roer. Op veld 2 speelden de tweede teams van beide verenigingen ook een oefenpot.

Walking football

Tussen sport- en speldag en deze oefenwedstrijden speelden de oudste leden twee potjes walking football op het hoofdveld. Hiervoor kwam een bevriend team van SV Terwolde, dat in 2019 100 jaar bestaat, op bezoek. Walking football is een nieuwe tak binnen Blauw-Wit die een razendsnelle groei doormaakt. Meer dan dertig ‘gepensioneerde voetballers’ komen elke woensdagochtend bij elkaar voor een training en wedstrijdje.

De jubileumdag werd afgesloten met een feestavond met live muziek. Ook hier was het - net als de rest van de dag - gezellig druk. Rik Bours van het organisatiecomité: “We krijgen zó veel positieve reacties dat we er nu serieus over nadenken om élk seizoen op deze manier te openen en niet pas weer over vijf jaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden