AirBadminton op de Waalkade

  Sport

Nijmegen - De Waalkade in Nijmegen vormt zaterdag 21 en zondag 22 september het decor voor het Badminton Festival. Dit is het twaalfde en laatste festival van een toer door Nederland waarbij 12 steden worden bezocht. Tijdens dit Badminton Festival kan kennis worden gemaakt met de nieuwe outdoor variant AirBadminton, er zijn clinics, een toernooi, een demonstratie en een fundorp. Het terrein is beide dagen gratis toegankelijk van 10.00 tot 16.00 uur.

De World Badminton Federation (BWF) heeft een nieuwe spelvorm voor buiten ontwikkeld. Nederland is het eerste land waar AirBadminton wordt geïntroduceerd. Zaterdag 21 september zijn er sportieve clinics om 11.00, 13.00 en 14.00 uur. Je speelt met een normaal racket. Er zijn leenrackets aanwezig. Deelname is gratis. Drievoudig Nederlands kampioene en speelster van de Nationale Seniorenselectie Gayle Mahulette verzorgt die zaterdag een demonstratie.

Zondag 22 september is het Outdoor AirBadminton toernooi (12.00-15.00 uur). Je kunt voor 5,00 euro deelnemen in twee categorieën: 8 t/m 14 jaar en een open toernooi voor alle leeftijden. Beide categorieën worden gespeeld in dubbels.

www.badminton.nl/evenementen/badminton-festival-nijmegen