Middenaanval Esmee Driessen.
Middenaanval Esmee Driessen. (Foto: Erik Wouters)

Trivosdames niet beloond

  Sport

Wijchen - Hoe jammer was het afgelopen zaterdag dat de dames van Trivos niet beloond werden voor het goede spel. Tegen hoogvlieger Peelpush werd uitstekend spel gespeeld en had Trivos zeker 1 set (de 3e) moeten winnen. De professionele vereniging Peelpush uit Meijel (Eredivisie) had een zware dobber aan Trivos, dat was een feit.

Eerste set

Vooraf was de gedachte: hoe vangt een koe een haas of zoiets. Achteraf was duidelijk hoe de koe de haas bijna had gevangen. De eerste set ging tot 10-11 gelijk op. In het team van Peelpush moesten de beide stormrammen met de nummers 19 en 20 nog warm draaien. In de tussentijd had Lieke Wouters al laten zien dat met haar killblocks niet te spotten viel. Tegen de verhouding in begon Peelpush punten te verzamelen en liep het uit naar 11-18. Na de netservice was het Stefanie Beekers die de bal hard binnen sloeg. De service van Lonneke Hoffmanns ging via de Peelpush verdediging uit het veld, maar helaas vloog haar volgende service in het net. Ook Peelpush sloeg de service in het net. Michelle Koolen maakte met haar service 2 punten, waarna de Peelpush coach de bui een beetje zag hangen: timeout. Dit hielp. Nummer 19 was een beetje warm gedraaid en haalde uit: 17-20. De Peelpush service ging in het net en Esmee Driessen kwam aan de service. Haar eerste bal ging via de verdediging van Peelpush uit het veld, maar haar volgende verdween eveneens in het net: 19-21. Trivos raakte een beetje de kluts kwijt en daardoor ontstond er dus ook een totaal onnodige klutssituatie: 19-22. Timeout Trivos. De Trivosaanval ging op 1 millimeter na uit het veld. Daar was Korinda Kant met haar harde aanval: 20-23. Vera de Weerdt maakte met de service een onvervalste ace, maar helaas ging haar volgende bal uit het veld: 21-24. De aanval van stormram nummer 20 maakte een einde aan de eerste set: 21-25

Tweede set

Ondanks het verlies van de eerste set had Trivos laten zien met een dergelijk goed team als Peelpush mee te kunnen komen. In die overtuiging werd dan ook begonnen aan de tweede set. Coach Peter Groenen had zijn dames in de korte pauze geprepareerd en met een gezonde portie agressie werd begonnen. Hoe anders liep deze in het begin dan de bedoeling was. Stormram nummer 19 kreeg het op haar heupen en werd daarbij gevoed door haar teamgenoten: 0-7. Michelle Koolen was het die na de Trivos timeout scoorde: 1-7. Haar service knalde zij via de Peelpush libero uit het veld: 2-7. Nummer 19 knalde terug: 2-8. Een mooie setup van Vera de Weerdt op Manon Ottjes liet het Peelpush blok kansloos: 3-8. Lieke Wouters deed ook een duit in het zakje: 4-8.

Drie punten achter elkaar door de beide stormrammen van Peelpush brachten de stand op 4-11. Lieke Wouters maakte haar zoveelste killblok en Anne Veenstra scoorde via het blok: 6-11. Coach Peter Groenen bracht zijn dubbele wissel Esmee Driessen en Lonneke Hoffmanns voor Manon Ottjes en Vera de Weerdt, waardoor Lonneke Hoffmanns aan de service kwam. Twee punten via de verdediging van Peelpush maakte zij hiermee 8-11. Stormram 19 ramde door het Trivosblok 8-12. Lieke Wouters maakte voor de verandering een killblock en daar was andere stormram nummer 20 weer: 9-13. Lieke Wouters scoorde via het achterveld van Peelpush en Esmee Driessen sloeg in het blok: 10-14. Peelpush sloeg haar service in het net maar scoorde daarna nog 3 maal: 11-17.

De dubbele Trivoswissel werd terug gedraaid en op de mooie setup van Vera de Weerdt op Michelle Koolen had het Peelpushblok geen antwoord: 12-17. Twee maal sloeg Peelpush de bal uit het veld en 1 maal in het net: 15-17. Timeout Peelpush. Een lange rally volgde en uiteindelijk won de ervaring het van jeugdig talent. Een bekeken 'lobje' achterin het Trivosveld was een punt voor Peelpush: 15-18. De Peelpush service ging in het net en uit de volgende service van Stefanie Beekers werd twee maal gescoord: 18-18. Helaas ging haar derde service uit het veld 18-19. Ook Peelpush sloeg haar service uit het veld: 19-19. Daar was wederom Lieke Wouters met een killblock 20-19 en Trivos had eindelijk haar voorsprong.

Peelpush scoorde met een snelle aanval 20-20. Coach Groenen paste wederom zijn dubbele wissel toe, waardoor er drie aanvallers bij het net kwamen. De aanval van Peelpush ketste af op het lichaam van libero Evi Bosmeier: 20-21. Daar was weer Lieke Wouters met een killblock: 21-21. De aanval van Peelpush strandde in een klutssituatie bij Trivos: 21-22. Michelle Koolen knalde via de Peelpush spelverdeelster de bal uit het veld: 22-22. Coach Peter Groenen wilde zijn dubbele wissel 1 voor 1 laten plaatsvinden, wat door de scheidsrechter werd vertaald in tijdrekken. De coach kreeg hiervoor de gele kaart, wat verder geen gevolgen had. Stormram nummer 19 knalde twee maal, maar kreeg de kous op de neus toen de harde bal terug vloog op eigen helft: 23-24. Timeout Peelpush. De service van Esmee Driessen vloog helaas in het net: 23-25.

Derde set

De derde set was achteraf een set die door Trivos gewonnen had moeten worden. Bij 5-5 begon Trivos los te komen. Stefanie Beekers rondde een mooie aanval af en even later maakte zij ook een killblock. Tussendoor nog een bal in het net en een Peelpush timeout werden gedaan: 8-5. Nadat Anne Veenstra de stand op 13-11 had gebracht, kwam Michelle Koolen in het veld voor Korinda Kant. Stefanie Beekers en Michelle Koolen scoorden om en om en zo kwam de stand op 18-13 voor Trivos.
Lieke Wouters sloeg haar service in het net en stormram 19 liet zien ook te kunnen blokken: 18-15. Peelpush sloeg de service in het net en Trivos sloeg de service uit het veld: 19-16. Peelpush sloeg een ace en even later raakte Trivos de antenne: 19-18. Timeout Trivos. Peelpush sloeg haar service in het net 20-18. Korinda Kant werd ingebracht voor de service voor Michelle Koolen. Een erg lange rally volgde met prachtige reddingen van Korinda Kant en Evi Bosmeier en keer op keer harde aanvallen van beide kampen. Uiteindelijk sloeg stormram nummer 20 de bal tegen de Trivosgrond: 20-19.

Michelle Koolen kwam in het veld voor Anne Veenstra. De Trivosbal ging in het net en dat deed Peelpush ook: 21-20. Stormram 19 kwam hard door: 21-21. De Peelpush midden aanval ging via het Trivosblok uit het veld: 21-22. Wederom een Trivosaanval ging buiten het veld: 21-23. De aanval van Peelpush was precies op de achterlijn, dus binnen: 21-24. Lieke Wouters rondde een harde aanval af en haalde zodoende de service terug: 22-24. Esmee Driessen aan de service. Michelle Koolen scoorde via het Peelpush blok: 23-24. Via het blok van Peelpush kwam de Trivosaanval terug op Trivoshelft en viel op de lijn, zo uit het veld: 24-24. Esmee Driessen sloeg de service uit het veld 24-25. Michelle Koolen scoorde wederom via het Peelpushblok 25-25. De spelverdeelster van Peelpush zag haar kans schoon en tikte heel bekeken de bal in de open ruimte bij Trivos: 25-26. Daar kwam stormram 19 de bal opeisen en joeg deze ongenadig hard binnen de 3 meterlijn van Trivos: 25-27.

Vierde set

De vierde set leek veel op de tweede set. Een snelle achterstand van nu 0-4, noopte coach Groenen tot het aanvragen van een technische timeout. Hij moest zijn teleurgestelde dames even weer bij de les roepen en dat lukte ten dele. Stefanie Beekers en Manon Ottjes scoorden twee mooie aanvallen, na mooie setup 's van Vera de Weerdt. Peelpush gaf gas en liep uit naar 4-9. Manon Ottjes kwam aan de service en scoorde daarmee 6 punten (laatste punt weer een killblock Lieke Wouters): 10-9. Een vreemde beslissing van de scheidsrechter (dragen van de bal) zorgde er voor dat de stand weer gelijk kwam. Het spel golfde heen en weer en bij 15-17 maakte Korinda Kant met een hele mooie tipbal de aansluitingstreffer: 16-17. Vier (mooie) punten achter elkaar maakte Peelpush: 16-21. De service vloog uit het veld 17-21. Stormram 20 scoorde twee maal: 17-23. Lieke Wouters scoorde via de verdediging en Peelpush raakte de antenne: 19-23. Korinda Kant sloeg haar risicovolle aanval nipt uit en de laatste Peelpush service ging via de Trivos verdediging uit het veld: 19-25.

"Erg jammer", sprak coach Peter Groenen na afloop. "Wij hebben erg goed gespeeld tegen zo'n stabiel team. We zijn niet weg gespeeld en dat is een groot compliment aan dit team. Met wat meer geluk hadden we 1 of 2 setjes kunnen pakken. Het blokken moet beter en daar gaan we de komende tijd nog meer op trainen."

Programma

Komende zaterdag is Trivos vrij. Zaterdag 2 november gaat Trivos naar Budel tegen Ledub. Zaterdag 9 november vangt de reis aan naar Tilburg, waarna op zaterdag 16 november om 15.30 uur in thuishaven Sportcentrum Arcus wordt gespeeld tegen Somas/Activia uit Sint Anthonis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten