Vierhonderd klanten Voedselbank naar wedstrijd N.E.C.

  Sport

Nijmegen - N.E.C. heeft met haar actie 'Doneer een stoel voor Het Goede Doel' voor 400 klanten van de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe het mogelijk gemaakt om de thuiswedstrijd van N.E.C. tegen Almere City FC bij te wonen. "Wij zijn er voor al onze supporters en willen dat het voor iedereen mogelijk is om naar De Goffert te komen", vertelt René Snippert namens projectgroep 'Het Goede Doel' van N.E.C.- Nijmegen. "Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om wedstrijden te bezoeken. Sommige huishoudens moeten de eindjes aan elkaar knopen om rond te komen, waardoor er amper geld overblijft voor leuke uitjes. Daarom kozen wij om met de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe dit project op te zetten. Met succes! We zijn als N.E.C. ontzettend trots op het resultaat dat bereikt is met iedereen die deelgenomen heeft aan de doneeractie."

De doneeractie startte in november, waarbij het voor supporters mogelijk was voor slechts vijf euro een stoeltje te doneren. Er kwamen veel positieve reacties binnen op het initiatief. In totaal zijn er 400 stoelen gedoneerd voor de wedstrijd tegen Almere City! "Een hartverwarmend initiatief van N.E.C. waar wij als Voedselbank uiteraard heel enthousiast van werden. Voor onze klanten was dit een fantastisch cadeautje en zij hebben enorm genoten", aldus Margriet Bosma, coördinator klantgericht proces. "Wij danken N.E.C. en alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Jullie hebben onze klanten een fantastische avond bezorgd!"

Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe zet zich sinds 2004 in voor mensen en gezinnen die minder te spenderen hebben. In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds mensen die minder besteedbaar inkomen hebben waardoor ze niet genoeg voedsel kunnen kopen om voor zichzelf of hun gezin dagelijks een gezonde maaltijd te bereiden. Met ruim 150 vrijwilligers delen zij wekelijks een zo gevarieerd en gezond mogelijk voedselpakket uit aan zo'n 700 huishoudens.

www.voedselbanknijmegen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden