Kinderloop.
Kinderloop.

Marikenloopweekend: trail, kinderloop en ladiesrun

  Sport

Nijmegen - Het Marikenloopweekend is dit jaar op zaterdag 16 en zondag 17 mei. Met op zaterdag de Marikentrail en op zondag de KION Kinderloop en Marikenloop. De Marikentrail is voor mannen en vrouwen. De Marikenloop blijft een ladiesrun speciaal voor vrouwen.

De Marikentrail gaat door het heuvelachtige terrein van de NN Zevenheuvelenloop, een hardloopevenement over onverharde, smalle paden dwars door de bossen. Deelnemers kunnen kiezen uit 7, 12, 18 en 25 kilometer. Bij de finish in Park Brakkenstein is een festival met foodtrucks.

De zondagmiddag is voorbehouden aan vrouwelijke hardloopsters. Zij hebben hun eigen warming-up, eigen wedstrijd en eigen finishfestival. De 5 kilometer is de hoofdafstand met een nationaal topveld aan de start. Ook de 7,5 km en 10 km staan weer op het programma. De parcoursen lopen vanuit Park Brakkenstein, door de wijk Brakkenstein en door Heumensoord. De ladiesrun wordt voorafgegaan door de KION Kinderloop. Alle kinderen van de basisschool kunnen meedoen en een rondje rennen door Park Brakkenstein en de Kindercarrousel.

Inschrijven kan via www.marikenloop.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden