Trivos Dames 1 verslaat VCN Dames 3

  Sport

Wijchen - De dames van Trivos hebben dit weekend gewonnen van VCN Dames 3 met 4-0. Dat leverde 5 punten op. Trivos staat nu op een mooie 8e plaats.

De grote teleurstelling na het 4-0 verlies in Dordrecht tegen Next Volley, heeft doorgewerkt tot na de training van afgelopen dinsdag. Na dinsdag hebben de dames de rug gerecht en in opperste concentratie toegewerkt naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen de dames van VCN.
VCN de naaste concurrent van Trivos, een zogenaamde 10 punten wedstrijd.

Vorig jaar werd de uitwedstrijd nog ternauwernood gewonnen in Capelle aan den IJssel met 2-3 na een 2-1 achterstand. Met veel kunst en vliegwerk en vooral veel vechtlust werd de beslissende 5e set toen gewonnen. Vanmiddag hadden de Trivosdames iets goed te maken voor het eigen publiek na de zeperd van vorige week. En dat is gelukt!

Een weergaloos Trivos schoot uit de startblokken en werkelijk alles klopte 4 sets lang. Ondanks dat de scheids niet altijd alles even scherp zag, kwam Trivos geen moment in gevaar.
De killbloks van Lieke Wouters en iets minder vaak Esmee Driessen en Manon Ottjes waren indrukwekkend. De onwaarschijnlijke reddingen van Evi Bosmeier en Vera de Weerdt op mooie aanvallen van VCN waren niet op 1 hand te tellen. Vera de Weerdt maakte zelfs 3 "De Weerdtjes" (bal in 1x gespeeld door de spelverdeler op de helft van de tegenstander). Korinda Kant en Michelle Koolen sloegen de mooiste aanvallen binnen en verder viel het op dat Trivos werkelijk voor iedere bal vocht. Zelfs de grootste criticasters hadden zaterdagmiddag een topmiddag en waren vol lof over het team van coach Peter Groenen.

Verder was het opvallend dat Trivos een behoorlijke servicedruk had. Michelle Koolen had in de 3e set een serie van 6 en op een goede 2e plaats stond Esmee Driessen met 5.

Erg knap van de dames van Trivos om uit de negatieve spiraal te komen. Dat getuigd van het juiste karakter. Trivos staat nu op de 8e plaats en kan weer omhoog kijken.

Volgende week zaterdag de wedstrijd tegen de nummer 2 Peelpush te Meijel. Indien Trivos daar hetzelfde kan laten zien als afgelopen zaterdag is er geen vuiltje aan de lucht en hangt er wellicht een sensatie in de lucht.

Zaterdag 15 februari speelt Trivos in thuishaven Arcus om 15:30 uur tegen Ledub Dames 2. Ook al weer zo'n wedstrijd tegen een naaste concurrent. Veel publiek is meer dan welkom om de Trivosdames naar een overwinning te schreeuwen. De toegang is gratis.

Trivos Dames 1 - VCN Dames 3 4-0 (25-18, 25-12, 25-17, 25-22)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden