Vlnr. Remco Dekker, Jonathan van Dongen, Lorenzo Davids en Peter Schulpen. (Foto: FC Social Work)
Vlnr. Remco Dekker, Jonathan van Dongen, Lorenzo Davids en Peter Schulpen. (Foto: FC Social Work) (Foto: )

Start FC Peuter Profs

  Sport

Nijmegen - FC Social Work en FC Dreumes slaan de handen ineen en bieden vanaf april voetbalactiviteiten en voetbaltrainingen aan voor kinderen tussen 2 en 7 jaar.

FC Dreumes verzorgt voetbalactiviteiten voor peuters van 2 tot en met 5 jaar. FC Social Work is geroutineerd in het aanbieden van zaalvoetbal onder de naam Futsal Chabbab.

Oud-NEC’er Lorenzo Davids en Saïd Achouitar van FC Social Work zagen dat er genoeg voetbaltrainingen zijn voor jongeren ouder dan 7 jaar. Zij kunnen terecht bij voetbalverenigingen. Dit in tegenstelling tot kinderen onder de 7 jaar. Remco Dekker van FC Dreumes is al actief en geeft (met succes) voor de jongere doelgroep op speelse manier voetbalspelletjes. De handen worden nu ineengeslagen.

De kinderen gaan in drie leeftijdsgroepen (2-3, 4-5 en 6-7 jaar) op hun eigen niveau aan de slag met de basale voetbalskills. Zij zullen door ervaren trainers geholpen worden met de eerste stapjes op het voetbalveld. De activiteiten starten op 12 april en zijn bij Quick 1888 in Nijmegen-West en in Nijmegen-Noord.

Bij omnivereniging Quick 1888 is er enthousiasme over het nieuwe sportaanbod: "Het is een bijzonder moment, want binnenkort zijn de jongste sporters op De Dennen twee, drie jaar, terwijl onze oudste actieve leden dit jaar de negentig passeren. Het is goed dat kinderen al op deze hele jonge leeftijd in een veilige omgeving gaan bewegen. Het bewegen zal de ontwikkeling van de motorische vaardigheden stimuleren. Wij hopen dat de kinderen van FC Peuter Profs doorstromen in de jeugdopleiding van Quick 1888 en nog vele decennia genieten van sport."

Meer informatie en aanmelden via www.fcpeuterprofs.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden