Afbeelding

Na de Nijmeegse vierdaagse nog niet uitgewandeld? Kies voor een wandelvakantie!

Toerisme

Heb je dit jaar de Nijmeegse vierdaagse gewandeld en ben je nog lang niet uitgewandeld? Dan is een wandelvakantie echt iets voor jou! Wist je dat er Er diverse soorten wandelreizen te boeken zijn? Zo kun je kiezen voor het maken van een huttentocht of ga bijvoorbeeld sneeuwwandelen. In dit artikel geven we je onze top 3 van wandelvakanties, die je de komende maanden kunt maken.

  1. Ontdek (meer van) Duitsland

Wil je meer ontdekken van het mooie Duitsland? Kies dan voor de reis ‘Berchtesgadener Indian Summer’. Je maakt deze wandelreis in oktober. Dit is een rustige periode met stabiel weer. Hierdoor kun je extra goed genieten van de mooie vergezichten en je beleeft de bergen in volle glorie. Onderweg kom je, met een beetje geluk, edelherten tegen. Ook is de kans groot dat je een stel gemzen of steenbokken tegenkomt. Het kan niet anders dan dat het een prachtige reis wordt!

  1. Ga mee op micro avontuur

Wil je wel meer van Duitsland ontdekken, maar ga je liever mee op micro avontuur? Of wil je eerst weten of een huttentocht wel bij jou past? Dan is de reis ‘Teutoburger Wald Herfst Traverse’ de beste keuze! 

Tijdens deze 4-daagse reis ontdek je hoe het is om te leven uit een rugzak en maak je een korte, maar leuke huttentocht. Gedurende deze huttentocht kom je langs historische accommodaties en dwaal je door de oeroude bossen in het Teutoburgerwoud.

  1. Kies voor sneeuwschoenwandelen

Voor deze reis moet je iets langer geduld hebben: de vertrekdatum ligt namelijk in januari 2023. Maar het is het wachten meer dan waard! Als je kiest voor de reis ‘Grande Traversée du Jura’, wandel je door de Franse Jura: een langgerekte bergketen langs de Zwitserse grens. 

Het voordeel van dit gebied is dat het perfect is voor een niet te zware sneeuwschoentrekking en is daardoor geschikt voor iedereen met een normale conditie. Onderweg wandel je door prachtige bossen, die worden afgewisseld met open velden. Je slaapt in kleine accommodaties, waar heerlijk voor je wordt gekookt.

Jouw reis gevonden?

En, heb je jouw wandelvakantie gevonden? Of wil je toch liever ergens anders heen op wandelvakantie? Als je nog vragen hebt of als je hulp wil bij het boeken van je reis: de wandelgidsen van 360° helpen je graag bij het maken van je keuze. We wensen je alvast een fijne wandelvakantie!

!