Afbeelding

Komt de bullmarkt van Bitcoin in oktober weer op gang?

Zakelijk

Bitcoin slaagde er niet in de zogenaamde septembervloek te doorbreken, met een prijsdaling van iets meer dan 7 procent in de maand ondanks een sterke oplevingsrally vlak voor de afsluiting. Desalniettemin lijkt Bitcoin een comeback te maken in oktober, een maand die bekend staat om het schilderen van agressieve bullish omkeringen. De kans is dan ook groot dat je in betrouwbaar Bitcoin crypto nieuws binnenkort kunt lezen dat deze cryptomunt een nieuw record heeft gehaald. Dit wordt namelijk verwacht op het basis van het verleden aangezien Bitcoin vaak winst maakte in oktober in de afgelopen jaren. Uit een reeks sleutelindicatoren blijkt dat beleggers nog steeds blootstelling willen aan de snelgroeiende cryptocurrency-ruimte en dus gaan investeren in Bitcoin. 

EMA fractal 

Technische indicatoren wezen op een bullish sessie voor Bitcoin, aangezien het vóór de afsluiting van september een basis van ongeveer 40.000 dollar vormde en belangrijke weerstandsniveaus terugwonnen als tussentijdse ondersteuning. Dat was inclusief het vooringenomenheidsbepalende exponentiële voortschrijdend gemiddelde over 21 weken (21-weekse EMA). Zoals experts aangeven, verhoogde een daling onder de 21-weekse EMA de kans van Bitcoin om te blijven dalen met 78 procent. Op 27 september viel de cryptocurrency onder de groene golf, maar claimde deze terug als ondersteuning tijdens het ingaan van de oktobersessie. Een beweging boven de 20-weekse EMA, vergezeld van stijgende volumes, heeft historisch gezien geleid tot explosieve Bitcoin-bullruns. Dientengevolge, als de fractal zich herhaalt, kan de BTC-prijs de komende weken naar een nieuw record gaan, wat dan valt te zien op de site van wisselkoers Nederland.

Bull-wimpel

Een andere technische indicator die een bullish uitkomst voor Bitcoin heeft voorspeld, is de bull-wimpel. In detail, de prijs van BTC consolideert zich binnen twee convergerende trendlijnen na de rally van meer dan 500 procent. Traditionele analisten beschouwen deze zijwaartse bewegingen als een teken van bullish voortzetting. Daarbij verwachten ze dat de prijs boven de bovenste trendlijn van het patroon zal breken en evenveel zal stijgen als de lengte van de vorige opwaartse trend, de vlaggenmast genoemd. Als gevolg hiervan lijkt de weg van de minste weerstand van Bitcoin naar boven te gaan, met een mogelijke doorbraak waardoor de prijs naar de 100 duizend dollar kan gaan van BTC. Investeren in Bitcoin is daarom zeker een aanrader op dit moment, net zoals een Mastercard debit card aanvragen aangeraden wordt. Wees alsnog voorzichtig, want het is nog niet zeker of Bitcoin daadwerkelijk in een bullmarkt komt.

Institutionele instroom

Crypto-gegevenstrackingservice CryptoCompare merkte in zijn rapport op dat de volumes in verband met beleggingsproducten voor digitale activa in september met 9,6 procent stegen. Ondertussen steeg de wekelijkse productinstroom tot 69,7 miljoen dollar, het hoogste sinds mei 2021. “Op Bitcoin gebaseerde producten zagen het hoogste niveau van instroom uit alle activa, met een gemiddelde van 31,2 miljoen dollar per week”, schreef CryptoCompare, eraan toevoegend dat “Er een voordeel zou kunnen zijn in het laatste kwartaal van 2021.” Ook dit zou ervoor kunnen zorgen dat Bitcoin in een bullish sessie terechtkomt in oktober 2021.