Afbeelding

Wat zijn de mooiste DIY radiatorhoezen?

Zakelijk

Veel huizen hebben radiatoren, maar ze hoeven geen doorn in het oog te zijn als je de beste DIY-radiatorhoezen maakt. Bij een designradiator hoeft dit natuurlijk niet aangezien deze warmtebron er al mooi uitziet, maar bij de oude, lelijke en saaie witte radiatoren is het zeker een aanrader om een ombouw te creëren. Helaas zijn radiatoren alsnog essentieel voor het verwarmen van veel huizen in Nederland waardoor ze simpelweg wel te zien moeten zijn in je interieur. Gelukkig kun je met de onderstaande zelfgemaakte hoezen ze alsnog wat wegwerken. 

Raambank 

Als je je eigen radiatorombouw wilt maken en de tijd en vaardigheid ter beschikking hebt, dan is het bouwen van een raambank een geweldige manier om het verwarmingselement te verbergen. Dit is zeker ook een innovatieve manier om dit aan te pakken, omdat er een geheel nieuwe permanente functie in de kamer moet worden gemaakt. Het ontwerp van de bank is een handige manier om een vloerverwarmingselement te bedekken, omdat je rondom het juiste aantal ventilatieopeningen kunt voorzien zonder het al te duidelijk te maken. In plaats daarvan zal veel van de aandacht op de bank zelf liggen in plaats van op de warmtebron.

Houten afdekking

Een handgemaakte radiatorhoes van hout wordt op maat gemaakt om zo goed mogelijk aan je behoeften te voldoen, dus je kunt je exacte afmetingen opsturen om de juiste maat te krijgen. Het eindresultaat kan onvoltooid komen, zodat je het kunt schilderen zoals je dat wilt. Wil je niets extra’s, dan kan je hem altijd met een witte afwerking bestellen. Dit is een perfecte manier om een radiator te bedekken zonder het zo voor de hand liggend te maken. Het heeft een schone, boerderijachtige uitstraling die het nog steeds goed doet naast verschillende inrichtingen. Wat betreft het gebruik, het heeft een mooie hoeveelheid ruimte bovenop, zodat je bijvoorbeeld schoenen voor mannen erop kunt plaatsen. 

Elegant geschilderd

Als je op zoek bent naar een vleugje verfijning om een verwarmingselement te verbergen, kies dan voor een elegant ontwerp van de radiatorbekleding. Je kunt een ongelooflijk patroon op de ombouw schilderen waardoor het lijkt alsof het een decoratief stuk is in je interieur in plaats van een radiator. Je kunt elke kleur kiezen die bij de kamer past en verf met een matte afwerking kiezen helpt het verder op te vallen omdat het de verfbeurt een beetje meer textuur geeft. Vergeet niet om deze eenvoudige zelfgemaakte radiatorbekleding naar beneden te schuren, zodat het houten oppervlak glad aanvoelt.

Barokke kast

Een staande radiatorkast is een geweldige keuze om elke kamer een romantischer, eleganter gevoel te geven. Het is gemaakt van zwaar materiaal dat niet het risico loopt te vervormen door zo dicht bij een verwarmingselement te staan. Ze hebben zelfs een kleurafstemmingsservice, zodat ze de hittebestendige verfkleur van je keuze gebruiken die het beste bij je inrichting past. De styling op de ombouw springt er echter meteen uit, ongeacht de kleur, omdat het ingewikkelde patroon iedereen meteen kan doen vergeten dat er ooit een radiator was.