Afbeelding
Foto: Roberto_Nickson

De beste tips voor het kiezen van een tablet hoes

Zakelijk

Met een tablet hoes is het mogelijk een tablet goed te beschermen tegen krassen of andere schade. De tablet wordt ook steeds vaker gebruikt door kinderen, die er niet altijd even voorzichtig mee omgaan. Daardoor is de kans op een valpartij groot. In zulke gevallen kan de tablet flink beschadigd raken, of zelfs volledig kapotgaan. Het repareren van een tablet kan behoorlijk aan de prijs zijn. Een tablet hoes kan de tablet ook gemakkelijker in het gebruik maken, doordat deze eenvoudiger is vast te houden. Maar wat zijn de beste tips voor het kiezen van een tablet hoes?

Aandachtspunten tablet hoes kopen

Wie een tablet hoes gaat kopen, kan het best letten op een aantal punten om de juiste keuze te maken. Zo zijn er hoezen die een ingebouwde standaard hebben, zodat de tablet gemakkelijk kan worden neergezet. Bij sommige tablets is het noodzakelijk om er een apart toetsenbord bij te kopen. Er zijn tegenwoordig ook hoezen te koop waar het toetsenbord al in is geïntegreerd. Er is dus een groot aanbod van verschillende tablet hoezen.

Materiaal

Kijk ten eerste naar het gewenste materiaal. Een backcover beschermt alleen de achterkant en zijkant van de tablet. Het voordeel is dat het hoesje niet steeds hoeft te worden opengeklapt. Dit soort hoezen zijn vaak gemaakt van (nep)leer, plastic of siliconen. Ook bij andere soorten hoezen zoals de zogeheten book cases is er vaak sprake van keuze uit verschillend materiaal. De speciale ‘kids covers’ zijn vaak gemaakt van schokabsorberend materiaal en beschermen heel goed tegen stoten of vallen.

Functies

Een tablet hoes kan verschillende functies hebben. Zo heeft een book case als handigheid dat de hoes open- en dichtgeklapt kan worden. Is de hoes dichtgeklapt, dan beschermt de hoes optimaal tegen krassen en vuil. Wie vaak in de trein zit, kan de hoes omklappen naar een opstaand model, zodat de tablet rechtop kan staan. Deze standaard is dus ingebouwd. Het nadeel is dat de hoes steeds moet worden opengeklapt. Er zijn ook robuustere hoezen te verkrijgen. Deze zijn vooral bedoeld voor optimale bescherming. Een tablethoes met valbescherming is gemaakt van sterk materiaal, maar de tablet is dan wel dikker en voelt zwaarder aan.

Hoezen voor het juiste model tablet

Bij de aanschaf van een tablet hoes is het goed om te kijken of deze wel geschikt is voor het gekozen model. Meestal wordt het ontwerp namelijk afgestemd op een bepaald type tablet. Zo zit bij een iPad de homeknop op een andere plek dan het geval is bij een Samsung. Om deze reden is het aan te raden alleen een hoes te kopen als deze echt bij het juiste model past.

Hoes met toetsenbord

Tegenwoordig is het niet meer nodig om een apart toetsenbord te kopen om de tablet te bedienen. Er zijn heel wat tablethoezen met ingebouwd toetsenbord op de markt. Zo is het mogelijk langere teksten zoals mails te typen. Handig voor in de trein! Na afloop is de hoes weer gemakkelijk in te klappen. Het is ook mogelijk het toetsenbord weer af te koppelen. Zo is het mogelijk de tablet als laptop te gebruiken.